BIO

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb żytni pytlowy krojony (250g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902729762465
Chleb wypiekany wyłącznie na zakwasie z zastosowaniem wielofazowego prowadzenia ciasta. Ten rodzaj pieczywa jest produkowany z mąki żytniej pytlowej (kilkakrotnie mielonej i przesiewanej przez pytel). Wszystkie użyte składniki mają organiczny charakter, wypiekany bez dodatku drożdży.

Masa netto: 250g

Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

Pochodzenie: Polska

Skład: woda, 36% mąka żytnia typ 720*, zakwas żytni pytlowy* (woda, mąka żytnia typ 720*), mąka pszenna typ 750*, 2% posypka (otręby żytnie*), płatki ziemniaczane* sól morska

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1005/237
Białko (g): 6,3
Węglowodany (g): 48,4
W tym cukry (g): 1,4
Tłuszcz (g): 1,3
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Sól (g): 1,6

PRODUKT BIO: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Brokułowe guacamole
Brokułowe guacamole

Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 1 szt. awokado
  • 3 różyczki brokułu
  • pół ząbka czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • 3 łyżeczki koperku
  • kromka chleba razowego
  • gałka muszkatołowa
  • sok z cytryny

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.