WEGETARIAŃSKI BIO

NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb żytni pytlowy krojony (250g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5902729762465
  • Chleb żytni pytlowy krojony BIO

    Chleb wypiekany wyłącznie na zakwasie z zastosowaniem wielofazowego prowadzenia ciasta. Ten rodzaj pieczywa jest produkowany z mąki żytniej pytlowej (kilkakrotnie mielonej i przesiewanej przez pytel). Wszystkie użyte składniki mają organiczny charakter, wypiekany bez dodatku drożdży.

    Masa netto: 250g

    Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA

    Pochodzenie: Polska

    Skład: woda, 36% mąka żytnia typ 720*, zakwas żytni pytlowy* (woda, mąka żytnia typ 720*), mąka pszenna typ 750*, 2% posypka (otręby żytnie*), płatki ziemniaczane* sól morska

    *składniki pochodzenia ekologicznego

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1005/237
    Białko (g): 6,3
    Węglowodany (g): 48,4
    W tym cukry (g): 1,4
    Tłuszcz (g): 1,3
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
    Sól (g): 1,6

    PRODUKT BIO: TAK

    Przepis

    Brokułowe guacamole
    Brokułowe guacamole

    Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.

    SKŁADNIKI:

    • 1 szt. awokado
    • 3 różyczki brokułu
    • pół ząbka czosnku
    • szczypta soli morskiej
    • 3 łyżeczki koperku
    • kromka chleba razowego
    • gałka muszkatołowa
    • sok z cytryny

     

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.