
NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb żytni pytlowy krojony (250g) - BIO
Chleb żytni pytlowy krojony BIO
Chleb wypiekany wyłącznie na zakwasie z zastosowaniem wielofazowego prowadzenia ciasta. Ten rodzaj pieczywa jest produkowany z mąki żytniej pytlowej (kilkakrotnie mielonej i przesiewanej przez pytel). Wszystkie użyte składniki mają organiczny charakter, wypiekany bez dodatku drożdży.
Masa netto: 250g
Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA
Pochodzenie: Polska
Skład: woda, 36% mąka żytnia typ 720*, zakwas żytni pytlowy* (woda, mąka żytnia typ 720*), mąka pszenna typ 750*, 2% posypka (otręby żytnie*), płatki ziemniaczane* sól morska
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1005/237
Białko (g): 6,3
Węglowodany (g): 48,4
W tym cukry (g): 1,4
Tłuszcz (g): 1,3
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Sól (g): 1,6
PRODUKT BIO: TAK
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.