WEGETARIAŃSKI BIO

TERRASANA Ocet ryżowy do sushi niesłodzony (250 ml) - BIO

Kod: 8713576173253
Producent: TERRASANA
Ocet ryżowy do sushi z wysokiej jakości składników organicznych, poddany długoterminowej fermentacji . Ocet stanowi niezbędny składnik sushi (używa się go do zakwaszania ryżu). Jest również popularnym składnikiem wielu orientalnych dań, szczególnie o smaku słodko-kwaśnym. Stosuje się go także do marynowania warzyw takich jak papryka, imbir czy ogórki oraz do sosów, gulaszu i marynat mięsnych.
Objętość netto: 250 ml
Producent: TERRASANA
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj producenta: Holandia
Kraj pochodzenia składników: Japonia
Składniki: woda, ryż brązowy*, sól morska, fermentowane koji 
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 13 kJ/3 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,4 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0,4 g
Sól - 1,0 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis z produktem: TERRASANA Ocet ryżowy do sushi niesłodzony (250 ml) - BIO

Jajka marynowane po koreańsku z kimchi
Jajka marynowane po koreańsku z kimchi

Składniki:

● 4 jajka

● 100 ml jasnego sosu sojowego

● 20 ml wody

● 1 łyżka octu ryżowego

● 2 łyżki octu spirytusowego

● 1 łyżka soli

● 1 łyżka miodu

● 1 czerwona papryczka chili

● 1 zielona papryczka chili

● 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu

● 70 g Old Friends Kimchi

● koperek, natka pietruszki do przybrania

Przygotowanie:

Zagotowujemy wodę z solą i octem spirytusowym. Do gotującej się wody wkładamy ostrożnie jajka, gotujemy przez 8-9 minut. Po tym czasie przekładamy do lodowatej wody. Przygotowujemy marynatę: mieszamy w miseczce sos sojowy z wodą, miodem i octem ryżowym. Dodajemy pokrojone w paseczki papryczki chili, wraz z nasionami oraz pół łyżeczki ziaren sezamu. Dokładnie mieszamy Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i przekładamy do marynaty. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Kimchi kroimy na mniejsze kawałki. Jajka wyjmujemy z marynaty, przekrawamy na pół. Na każdej połówce układamy po łyżeczce kimchi i kilka kawałków papryczki chili z marynaty. Posypujemy resztą sezamu. Dekorujemy koperkiem.

 

Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie