TERRASANA Ocet ryżowy do sushi niesłodzony (250 ml) - BIO
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 13 kJ/3 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,4 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0,4 g
Sól - 1,0 g
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
| Certyfikat BIO: | Tak |
| Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
| Bez laktozy: | Nie |
| Wegetariański: | Tak |
| Wegański: | Tak |
| Bez glutenu w składnikach: | Tak |
| Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis z produktem: TERRASANA Ocet ryżowy do sushi niesłodzony (250 ml) - BIO
Składniki:
● 4 jajka
● 100 ml jasnego sosu sojowego
● 20 ml wody
● 1 łyżka octu ryżowego
● 2 łyżki octu spirytusowego
● 1 łyżka soli
● 1 łyżka miodu
● 1 czerwona papryczka chili
● 1 zielona papryczka chili
● 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu
● 70 g Old Friends Kimchi
● koperek, natka pietruszki do przybrania
Przygotowanie:
Zagotowujemy wodę z solą i octem spirytusowym. Do gotującej się wody wkładamy ostrożnie jajka, gotujemy przez 8-9 minut. Po tym czasie przekładamy do lodowatej wody. Przygotowujemy marynatę: mieszamy w miseczce sos sojowy z wodą, miodem i octem ryżowym. Dodajemy pokrojone w paseczki papryczki chili, wraz z nasionami oraz pół łyżeczki ziaren sezamu. Dokładnie mieszamy Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i przekładamy do marynaty. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Kimchi kroimy na mniejsze kawałki. Jajka wyjmujemy z marynaty, przekrawamy na pół. Na każdej połówce układamy po łyżeczce kimchi i kilka kawałków papryczki chili z marynaty. Posypujemy resztą sezamu. Dekorujemy koperkiem.
Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.