WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Ocet jabłkowy z matką octową (500ml) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249977068
  • Ocet przygotowany z ekologicznych jabłek ma wiele prozdrowotnych zalet. Zawiera dużo potasu, fosforu, sodu i magnezu, wapnia, siarki oraz pierwiastków śladowych m.in. fluoru i krzemu. Ocet jabłkowy Organic jest niefiltrowany i niepasteryzowany, więc zawiera aktywny osad i żywą matkę octową. Dzięki tym żywym kulturom bakterii pomaga przywrócić równowagę flory bakteryjnej w jelitach i wpływa korzystnie na odporność. Ocet jabłkowy polecamy jako napój prozdrowotny rozcieńczony wodą i słodzony miodem, przyprawę do uszlachetniania sałatek lub po rozcieńczeniu do naturalnej pielęgnacji twarzy, włosów i ciała.

     

    Ocet z jabłek z matką octową BIO

     

    Objętość netto: 500ml

    Producent:  ORGANIC FARMA ZDROWIA

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Niemcy

    Składniki: ocet z jabłek BIO 100%

    Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze +3 do +20 st. C. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

     

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu w składnikach: TAK

    Bez cukru: TAK 

    Bez barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

     

    Przepis

    Piernik z orzechami laskowymi
    Piernik z orzechami laskowymi
      W jednej misce wymieszać suche składniki: mąki, sodę, przyprawę piernikową i kakao W drugiej misce połączyć napój sojowy, ocet jabłkowy, olej i melasę. Mokre składniki wymieszać dokładnie z suchymi Dodać orzechy i wymieszać. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 40 x 25 cm).

    SKŁADNIKI:

    • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej lub orkiszowej
    • pół szklanki mąki żytniej jasnej
    • 1 łyżeczka sody
    • 3 łyżki przyprawy piernikowej
    • 3 łyżki kakao
    • 1 szklanka napoju roślinnego (u mnie sojowy)
    • pół szklanki melasy z karobu, trzcinowej lub buraczanej
    • 6 łyżek oleju
    • 1 łyżka octu jabłkowego
    • 1 szklanka (250ml) orzechów laskowych

     

    PRZYGOTOWANIE:

    W jednej misce wymieszać suche składniki: mąki, sodę, przyprawę piernikową i kakao. W drugiej misce połączyć napój sojowy, ocet jabłkowy, olej i melasę. Mokre składniki wymieszać dokładnie z suchymi. Dodać orzechy i wymieszać. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 40 x 25 cm). Piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (do suchego patyczka). Po upieczeniu zostawić ciasto na 10 minut w otwartym wyłączonym piekarniku. Piernik można polać roztopioną czekoladą.

    * Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl