BIO

COCOMI Olej kokosowy virgin (1l) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4792038035135
Producent: COCOMI -

Olej kokosowy virgin ekologiczny

Skład:
kokos* (100%)
* - certyfikowany składnik ekologiczny

Objętość netto: 1 l

Pochodzenie składników: rolnictwo spoza UE

Wartość odżywcza w 100ml produktu:

Wartość energetyczna: 900 kcal (3700 kJ)

Tłuszcz: 100g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 92,9g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 5,9g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 1,2g

Węglowodany: 0g
w tym cukry 0g

Białko: 0g

Sól: 0g

Certyfikacja:LK-BIO-149, certyfikacja dystrybutora: PL-EKO-07--07904

Producent: RENUKA AGRI ORGANICS LTD., No. 69, Sri Jinarathana Road,Colombo 02, Sri Lanka

Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Informacje dodatkowe:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.
Olej jest stabilny termicznie, może być stosowany do gotowania i pieczenia.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Masło orzechowe karmelowe, z kakao i grubą solą
Masło orzechowe  karmelowe, z kakao i grubą solą

Masło orzechowe karmelowe, z kakao i grubą solą.

SKŁADNIKI:

  • 200 g orzeszków ziemnych (niesolonych)
  • 60-80 ml śmietanki
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1/3 łyżeczki soli gruboziarnistej

Do kajmaku:

 

PRZYGOTOWANIE:

W garnuszku doprowadź do wrzenia cukier, śmietankę i olej. Mieszaj około 5 minut, zestaw z ognia i pozostaw do częściowego zgęstnienia. Orzeszki dokładnie zmiksuj blenderem na gładką masę. Dobrze jest zatrzymać co kilka sekund sprzęt, aby uniknąć przegrzania. Dodaj kajmak, kakao i zimną śmietankę, aby masło uzyskało kremową konsystencję. Na koniec delikatnie wmieszaj łyżką sól.

PRZECHOWYWANIE:

Masło przechowuj w słoiczku, w lodówce około 7 dni.