BIO

BIO PLANETE Olej kokosowy virgin (200ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4260355580558
Producent: BIO PLANETE

Interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Z pierwszego tłoczenia na zimno, z uprawy ekologicznej. Egzotyczna natura dla Twoich specjalności i dań serwowanych na co dzień. Olej jest odporny na działanie wysokich temperatur i nadaje się doskonale do smażenia na patelni, w woku lub pieczenia w piekarniku. Nie dopuszczać do dymienia. W razie potrzeby roztopić w kąpieli wodnej.

Olej kokosowy virgin ekologiczny

Składniki: ekologiczny olej z miąższu kokosa nierafinowany

Objętość netto: 200ml

Pochodzenie: Filipiny

Wartość odżywcza w 100ml produktu:

Wartość energetyczna: 828 kcal (3404 kJ)

Tłuszcz: 92g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 87g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 4g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 1g


Certyfikacja: DE-OKO-006 rolnictwo spoza UE

Producent: Bio Planete, Francja
Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, certyfikat AGRO BIO TEST PL-EKO-07


Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Masło orzechowe karmelowe, z kakao i grubą solą
Masło orzechowe  karmelowe, z kakao i grubą solą

Masło orzechowe karmelowe, z kakao i grubą solą.

SKŁADNIKI:

  • 200 g orzeszków ziemnych (niesolonych)
  • 60-80 ml śmietanki
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1/3 łyżeczki soli gruboziarnistej

Do kajmaku:

 

PRZYGOTOWANIE:

W garnuszku doprowadź do wrzenia cukier, śmietankę i olej. Mieszaj około 5 minut, zestaw z ognia i pozostaw do częściowego zgęstnienia. Orzeszki dokładnie zmiksuj blenderem na gładką masę. Dobrze jest zatrzymać co kilka sekund sprzęt, aby uniknąć przegrzania. Dodaj kajmak, kakao i zimną śmietankę, aby masło uzyskało kremową konsystencję. Na koniec delikatnie wmieszaj łyżką sól.

PRZECHOWYWANIE:

Masło przechowuj w słoiczku, w lodówce około 7 dni.