WEGETARIAŃSKI BIO

BIO PLANETE Olej kokosowy virgin (400ml) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 4260355580572
    Producent: BIO PLANETE
  • Z pierwszego tłoczenia na zimno, z uprawy ekologicznej. Egzotyczna natura dla Twoich specjalności i dań serwowanych na co dzień. Olej jest odporny na działanie wysokich temperatur i nadaje się doskonale do smażenia na patelni, w woku lub pieczenia w piekarniku. Nie dopuszczac do dymienia. W razie potrzeby roztopić w kąpieli wodnej.

    Olej kokosowy virgin ekologiczny

    Interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań.

    Skład:
    ekologiczny olej z miąższu kokosa nierafinowany

    Objętość netto: 400ml

    Pochodzenie: Filipiny

    Wartość odżywcza w 100ml produktu:

    Wartość energetyczna: 828 kcal (3404 kJ)

    Tłuszcz: 92g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 87g
    w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 4g
    w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 1g


    Certyfikacja: DE-OKO-006 rolnictwo spoza UE

    Producent: Bio Planete, Francja
    Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, certyfikat AGRO BIO TEST PL-EKO-07


    Informacje dodatkowe:


    Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

    Przepis

    Masło orzechowe karmelowe, z kakao i grubą solą
    Masło orzechowe  karmelowe, z kakao i grubą solą

    Masło orzechowe karmelowe, z kakao i grubą solą.

    SKŁADNIKI:

    • 200 g orzeszków ziemnych (niesolonych)
    • 60-80 ml śmietanki
    • 2 łyżeczki kakao
    • 1/3 łyżeczki soli gruboziarnistej

    Do kajmaku:

     

    PRZYGOTOWANIE:

    W garnuszku doprowadź do wrzenia cukier, śmietankę i olej. Mieszaj około 5 minut, zestaw z ognia i pozostaw do częściowego zgęstnienia. Orzeszki dokładnie zmiksuj blenderem na gładką masę. Dobrze jest zatrzymać co kilka sekund sprzęt, aby uniknąć przegrzania. Dodaj kajmak, kakao i zimną śmietankę, aby masło uzyskało kremową konsystencję. Na koniec delikatnie wmieszaj łyżką sól.

    PRZECHOWYWANIE:

    Masło przechowuj w słoiczku, w lodówce około 7 dni.