WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Olej kokosowy virgin, ekologiczny (900ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5908249973848
Producent: ORGANIC MARKET
Ekologiczny olej kokosowy, nierafinowany, z pierwszego tłocznia, tloczony na zimno.

Olej kokosowy virgin BIO

Objętość netto: 900ml

Producent: Organic Farma Zdrowia

Karaj pochodzenia: Filipiny

Składniki: olej kokosowy* *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3700kJ/ 900kcal
  • Białko (g): 0
  • Węglowodany (g): 0
  • W tym cukry (g): 0
  • Tłuszcz (g): 100
  • W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 91
  • Sól (g): 0

Certyfikaja: PL-EKO-08

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4°C

Przepis

Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą
Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą

Składniki:

Marynata:

  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie:

Cebulę i pieczarki kroimy w półplasterki (jeśli używamy grzybów suszonych, najpierw należy je namoczyć w wodzie), następnie smażymy na odrobinie oleju kokosowego do momentu, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem i dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z nadmiaru soku kapustę kiszoną. Całość smażymy ok. 5 minut. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, całość zalewamy bulionem (125 ml) i dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut. Po tym czasie kapustę z grzybami przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy kiełbasę posmarowaną wcześniej przygotowaną marynatą. Danie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach pieczenia polewamy kiełbasę odrobiną piwa lub bulionu.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food