BEZ LAKTOZY WEGETARIAŃSKI BIO

BIOLEVANTE Oliwa z oliwek extra virgin (250ml) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8011845000065
    Producent: BIOLEVANTE
  • Oliwa z oliwek extra virgin BIO

    Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Może być wykorzystana do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia ryb oraz smażenia.

    Objętość netto: 250 ml

    Producent: Bio Levante

    Dystrybutor: Bio Planet

    Kraj pochodzenia: Włochy

    Składniki: oliwa z oliwek extra virgin*
    *certyfikowany składnik ekologiczny

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3389 kJ/ 824 kcal
    Węglowodany (g): 0
    - w tym cukry (g): 0
    Tłuszcz (g): 91,6
    kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 13,8
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) - 68,5
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) - 9,3
    Błonnik (g): 0
    Białko (g): 0
    Sól (g): 0

    Certyfikat: IT-BIO-004

    Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

    Data min. trwałości: 60 dni

     

    Produkt naturalny: TAK

    Produkt wegetariański: TAK

    Produkt wegański: TAK

    Nietestowany na zwierzętach: TAK

    Bez glutenu w składnikach: TAK

    Bez cukru: TAK

    Bez barwników: TAK

    Bez konserwantów: TAK

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: TAK

    Bez drożdży: TAK

     

    Przepis

    Zupa dahl
     Zupa dahl

    Aromatyczna zupa przygotowana na bazie soczewicy, pomidorów, papryki, mleczka kokosowego i mieszanki przypraw z całego świata.

    SKŁADNIKI:

    • 1 szklanka soczewicy żółtej
    • 6 szklanek wywaru warzywnego
    • 6 łyżek kaszy krakowskiej
    • ½ łyżeczki cząbru,
    • ½ łyżeczki majeranku,
    • ½ kuminu
    • sól – do smaku
    • oliwa extra vergine

    WYWAR:

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Opłukać soczewicę, ugotować do miękkości (ok.30 minut) z kuminem, połączyć z wywarem, posolić. Dodać kaszę krakowską, gotować razem ok. 15 minut, dodać pozostałe przyprawy i oliwę.

    Produkty: SOCZEWICA ŻÓŁTA OFZ, SONNENTOR: KUMIN, , SÓL HIMALAJSKA, CZĄBER, MAJERANEK – DARY NATURY, OLIWA np. LEVANTE, KASZA KRAKOWSKA (SYMBIO albo BIO PLANET).