*WEGE SIOSTRY Osełka roślinna z nerkowcami (150g) (f)
Osełka roślinna z nerkowcami
Roślinna alternatywa dla sera
Ser to jeden z podstawowych artykułów spożywczych, znany na całym świecie od tysięcy lat. Polska, rodzinna firma Wege Siostry, stosując tradycyjne metody serowarstwa, tworzy rewolucyjną, całkowicie roślinną alternatywę dla sera.
Smacznie, zdrowo, ekologicznie i bez składników pochodzenia zwierzęcego. Produkty od Wege Sióstr są tworzone głównie z orzechów nerkowca, poddanych procesowi fermentacji wegańskimi bakteriami kwasu mlekowego. Dodajemy też nieaktywne płatki drożdżowe, a do Toczonych niewielką ilość oleju kokosowego. Taką bazę wzbogacamy aromatycznymi przyprawami oraz ziołami, m.in. wzmacniającą odporność czarnuszką, chrupiącym czerwonym pieprzem, aromatyczną kozieradką, ekologicznym czosnkiem niedźwiedzim lub rozgrzewającymi nitkami chili. W efekcie powstaje doskonała alternatywa dla sera w różnych postaciach: do krojenia, do smarowania i do posypywania.
Orzechy nerkowca są bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy z gruby B.
Produkty Wege Sióstr są znakomite dla osób z nietolerancją laktozy.
Masa netto: 150 g
Producent: WEGE SIOSTRY
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: olej kokosowy, woda, olej rzepakowy, orzechy nerkowca* 12%, lecytyna słonecznikowa, żywe kultury bakterii.
*alergen
Produkt naturalnie bezglutenowy, bez konserwantów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 2785,1 kJ / 667,7 kcal
tłuszcz: 74,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 49,3 g
węglowodany: 3,5 g w tym cukry 0,7 g
błonnik: 0,4 g
białko: 2,1 g
sól: 0,0 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. +2 do +6 St.C
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |