


ECOMIL Pesto verde z orzechów nerkowca 200 ml - BIO - BEZGL.
SKŁADNIKI: woda, olej słonecznikowy*, ORZECHY NERKOWCA* 6,7%, bazylia 5%, substancje zagęszczające: guma guar* i guma arabska*, cukier trzcinowy*, drożdże spożywcze*, oliwa z oliwek* z pierwszego tłoczenia, sól morska, emulgator: lecytyna słonecznikowa*, czarny pieprz*, czosnek*, koncentrat soku z limonki*, spirulina*, rozmaryn*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Przepis
składniki:
- 1 bakłażan
- szczypta soli
- oliwa z oliwek extra virgin
- pesto Verde Ecomil
- 1 garść pomidorków koktajlowych
- 1 garść czarnych oliwek (bez pestek)
- 2 garście wegańskiego startego sera
- oregano
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Umyj bakłażana i usuń zieloną część. Pokrój w plastry o grubości jednego centymetra i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaj trochę soli i oliwy z oliwek i piecz w piekarniku przez 15 minut. Gdy bakłażan jest w piekarniku, posiekaj pomidorki koktajlowe i oliwki. Gdy bakłażan będzie gotowy, wyjmij go z piekarnika i na każdy plasterek dodaj sos pesto, pomidorki koktajlowe, oliwki, starty ser i odrobinę oregano. Piecz przez kolejne 10 minut.
Przepis pochodzi od dostawcy Ecomil.