BEZGLUTENOWE BIO

PETRAS Makaron penne gryczany z burakiem i lnem złotym bezglutenowy (200g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 6422963002855
Producent: PETRAS

Makaron penne gryczany z burakiem i lnem złotym bezglutenowy BIO

Masa netto: 200g

Producent: PETRAS

Pochodzenie: Rumunia

Skład: mąka gryczana* 66%, świeży burak* 20%, mąka ze złotego lnu* 14%

*składniki pochodzenia ekologicznego

Informacje o alergenach: może zawierać sezam i łubin.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1572/373
Białko (g): 19
Węglowodany (g): 54
W tym cukry (g): 5
Tłuszcz (g): 7,2
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,8
Błonnik pokarmowy (g): 9,5
Sól (g): 0,07

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Przepis na Penne po Florencku
Przepis na Penne po Florencku

Kolejna Dietetyczna Pocztówka Centrum Dietetyki Consilium Vitalis zabiera nas do aromatycznych Włoch prezentując jak w prosty sposób przygotować tradycyjne włoskie danie rodem z domu Medyceuszy - penne po florencku. Tą oraz wszystkie inne potrawy prezentowane w serii Dietetycznych Pocztówek znajdziesz w dietach Centrum Dietetyki Consilium Vitalis!

Składniki:

  • makaron penne razowy 200g
  • bakłażan 200g
  • suszone pomidory 100g
  • bazylia 20g
  • pieczarki 120g
  • oliwa z oliwek 40g
  • kurczak 400g
  • czosnek 15g
  • pomidory koktajlowe 120g

 

Przygotowanie:

Ugotować makaron al dente, pokroić bakłażan w romby, pieczarki w cząstki, kurczaka w paski, pomidory na połówki. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić bakłażan i smażyć ok 2 min. Następnie dodać kurczaka i dalej smażyć razem kolejne 5 min, dorzucając pieczarki aż do ich zrumieniania. Dodać czosnek, suszone pomidory i siekaną bazylię. Na koniec połączyć wszystko z makaronem i chwilę razem zagrzać. Potrawa gotowa!