BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

EKO-WITAL Pieczywo chrupkie amarantusowe bezglutenowe (100g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249970700
    Producent: EKO WITAL
  • Pieczywo chrupkie amarantusowe bezglutenowe - BIO

    Ekologiczne pieczywo chrupkie amarantusowe ekstrudowane. Produkt bezglutenowy.

    Masa netto: 100g

    Producent: Eko-Wital

    Pochodzenie: Czechy

    Skład: kukurydza*, mąka amarantusowa*(20%), ryż*, żółty groch*, białko grochu*, sól, cukier*.
    *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

    Wartość odżywcza produktu na 100g:

    • Wartość energetyczna (kJ/kcal):     1133 kJ/ 271 kcal
    • Białko (g):     13,4
    • Węglowodany (g):     54,2
    • W tym cukry (g):     1,6
    • Tłuszcz (g):     1,0
    • W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g):     0,2
    • Błonnik pokarmowy (g):     6,2
    • Sól (g):     0,0005 

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Przepis

    Sałatka z bazyliowym pesto
    Sałatka z bazyliowym pesto

    Składniki:

    • sałata BIO
    • ogórek BIO
    • pomidorki cherry BIO
    • mix oliwek BIO
    • papryka BIO
    • sera BIO
    • 3 łyżki pesto bazyliowego
    • orzeszki piniowe
    • pieczywko chrupkie z amarantusa

     

    Gotowa lista zakupowa

     

    Przygotowanie:

    Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Sałatę porwać na listki, pomidorki cherrt przekroić na pół a ogórka i paprykę w kostkę. Ser (do wyboru mozzarella, kozi lub owczy) pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z 3 łyżkami pesto. Na koniec dodać oliwki, posypać orzeszkami piniowymi. Sól i pieprz do smaku.

    Podawać z pieczywem chrupkim.

     

    ENG

    Components:

    • BIO lettuce
    • Cucumber BIO
    • Cherry tomatoes BIO
    • Mix olive BIO BIO
    • paprika BIO
    • cheese
    • 3 tablespoons basil pesto
    • Pin nuts
    • Crisp bread

     

    Product list

     

    Preparation: 

    Wash vegetable and dry. Peel the leaves of lettuce, cut cherry tomatoes in half, cucumber, and pepper into cubes. Cheese (mozzarella, goat or sheep) cut into cubes. Mix all ingredients with 3 tablespoons of pesto. Finally, add olives and pine nuts. Add salt and pepper to taste. 

    Serve with crisp bread.