DARY NATURY Pieprz kolorowy ziarno BIO 30 g - Dary Natury
SKŁADNIKI
Pieprz czarny*, pieprz biały*, pieprz różowy*, pieprz zielony*, (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pieprz kolorowy charakteryzuje się wyrazistym korzennym i delikatnie odświeżającym smakiem oraz intensywnym aromatem. Doskonale nadaje się do mięs, ryb, sosów, marynat oraz sałatek. Jest również doskonałym elementem dekoracyjnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
Kraj producenta: Polska
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Składniki
A: Czas przygotowania: 30 minut
- 1 ząbek czosnku
- garść kiełków rzodkiewki
- świeżo mielony kolorowy pieprz
- szczypta cząbru
- 2 łyżki sosu sojowego
- trochę natki pietruszki
- szczypta kurkumy
- 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej palonej
- 4 łyżki oleju sezamowego
Składniki B:
- czerwona cebula garść grubego szczypioru,
- szczypta różowej soli
- starty parmezan do posypania
Sposób przyrządzenia: Do wysokiego naczynia wkładamy po kolei składniki z listy A i miksujemy używając blendera na niskich obrotach. Potem dodajemy składniki z listy B. Całość mieszamy. Na rozgrzaną patelnię ceramiczną wkładamy uformowane w ręku placuszki i smażymy z obu stron. Gotowe placuszki posypujemy startym parmezanem i podajemy z surówką z kiszonej kapusty.