Dostępność: poniedziałek
BEZ LAKTOZY WEGETARIAŃSKI BIO
Dostępność: poniedziałek

*PRODUKTY KLASZTORNE Uszka z kapustą i grzybami ekologiczne (300g) - BIO (dostawa do sklepu - poniedziałek)

Dodaj recenzję
Kod: 5908249972728
Delikatne ciasto wypełnione farszem z kiszonej kapusty i pieczarek, z dodatkiem cebulki i przypraw. Ten niezastąpiony dodatek do czerwonego barszczu w czasie świąt, sprawdzi się również  jako przystawka, a także jako danie na co dzień.  >>> Produkty Klasztorne wytwarzane są na bazie składników pochodzenia ekologicznego, produkowane ręcznie, według domowej receptury.  >>> W opakowaniu jest około 24 sztuk uszek
Masa netto: 300g
Producent: PRODUKTY KLASZTORNE
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: kapusta kiszona* (42%), mąka pszenna* (33%), woda (16%), cebula* (7,2%), pieczarki* (1,5%), olej rzepakowy* (0,299%) pieprz* (0,001%)
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
 
Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal):529/126
Węglowodany (g): 24,58
 - w tym cukry (g): 0,25
Tłuszcz (g): 0,81
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,15
Białko (g): 3,93
Sól (g): 0,32

Alergeny: pszenica
Warunki przechowywania:
Przechowywać w lodówce w temp. +2°C - +6°C 

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

 

 

Przepis

Barszcz czerwony
Barszcz czerwony

SKŁADNIKI:

  • koncentrat barszczu czerwonego
  • uszka z kapustą i grzybami
  • 0,5 kg włoszczyzny (marchew, seler, pietruszka, por)
  • 2 cebule
  • 1 kg buraków
  • 20 g suszonych grzybów

 

Gotowa lista zakupowa

 

PRZYGOTOWANIE:

Przygotować 2 litry wywaru z warzyw. Gotować około 30-35 minut. Osobno ugotować opłukane i namoczone w wodzie suszone grzyby, odcedzić. Do ugotowanego wywaru dodać 1 słoiczek koncentratu barszczu czerwonego, zamieszać, nie gotować, gdyż barszcz straci swój intensywny kolor. Na talerz położyć uszka i zalać gorącym barszczem. Dodać pokrojone w paski ugotowane grzyby.