*PRODUKTY KLASZTORNE Uszka z kapustą i grzybami ekologiczne (300g) - BIO (dostawa do sklepu - poniedziałek)
Wartość energetyczna (kJ/kcal):529/126
Węglowodany (g): 24,58
- w tym cukry (g): 0,25
Tłuszcz (g): 0,81
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,15
Białko (g): 3,93
Sól (g): 0,32
Alergeny: pszenica
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. +2°C - +6°C
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
SKŁADNIKI:
- koncentrat barszczu czerwonego
- uszka z kapustą i grzybami
- 0,5 kg włoszczyzny (marchew, seler, pietruszka, por)
- 2 cebule
- 1 kg buraków
- 20 g suszonych grzybów
PRZYGOTOWANIE:
Przygotować 2 litry wywaru z warzyw. Gotować około 30-35 minut. Osobno ugotować opłukane i namoczone w wodzie suszone grzyby, odcedzić. Do ugotowanego wywaru dodać 1 słoiczek koncentratu barszczu czerwonego, zamieszać, nie gotować, gdyż barszcz straci swój intensywny kolor. Na talerz położyć uszka i zalać gorącym barszczem. Dodać pokrojone w paski ugotowane grzyby.