
***BIOPOLAR Pizza margherita, mrożona (310g) - BIO (f)
Pizza margherita, mrożona BIO
Sposób przygotowania:
Zamrożoną pizzę umieścić na środkowym ruszcie piekarnika i piec około 6-8 min. w temp. 250 °C (piekarnik elektryczny)/ 230 °C (piekarnik z termoobiegiem) do uzyskania rumianego koloru.
Masa netto: 310g
Producent: BIOCOOL
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Niemcy
Składniki: ciasto (mąka pszenna*, woda, zaczyn drożdżowy* [mąka pszenna*, woda, drożdże], sól morska, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, drożdże), przecier pomidorowy* 21%, ser mozzarella* 20% (mleko pasteryzowane*, podpuszczka mikrobiologiczna, sól, kultury starterowe), woda, sól morska, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, oregano*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 818 kJ/ 194 kcal
Węglowodany (g): 26,0
- w tym cukry (g): 1,4
Tłuszcz (g): 6,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 3,4
Białko (g): 8,2
Sól (g): 1,4
Alergeny: pszenica, mleko
Możliwe alergeny: może zawierać pszenicę orkisz, ryby, skorupiaki, mięczaki i orzechy.
Certyfikat: DE-ÖKO-003, rolnictwo UE i spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce:
w temperaturze + 4 °C: 1 dzień; w temperaturze - 6 °C: 3 dni; w zamrażarce w temperaturze - 18 °C do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu. Produktu raz rozmrożonego nie zamrażać ponownie.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE