***BIO INSIDE Pizza z salami i mozzarellą mrożona (390 g) - BIO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Rozgrzej piekarnik do 220°C. Usuń całe opakowanie i umieść głęboko zamrożoną pizzę bezpośrednio na środku piekarnika, na ruszcie pieca (aby uzyskać chrupiącą skórkę) lub na rozgrzanej płycie do pieczenia (aby uzyskać miękkie ciasto) i piecz przez 10 do 12 minut w piekarniku bez termoobiegu (9 do 11 minut w piekarniku z termoobiegiem).
Masa netto: 390g
Producent: BIO INSIDE
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Niemcy
Składniki: ciasto: mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, drożdże* 1,9 %, sól morska, polewa: SER mozzarella* 21,8 % (MLEKO*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej), sos pomidorowy* (przecier pomidorowy*, olej słonecznikowy*, cebula*, czosnek*, bazylia*, oregano*, pieprz czarny*), salami* 7,2 % (wieprzowina*, sól, cukier*, przyprawy* i zioła* (pieprz*, kolendra*, kminek*, imbir*, kardamon*, cebula*, buzdyganek naziemny*, czosnek*), przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, ekstrakty z rozmarynu*, dym z drewna bukowego)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1047 kJ / 249 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik; 1,4 g
Białko: 12 g
Sól: 1,1 g
Alergeny: pszenica, mleko
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze -18 stopni C. Produktu raz rozmrożonego nie zamrażać ponownie. Po rozmrożeniu spożyć w ciągu 24 godzin.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: NIE
Bez cukru: NIE
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE
| Certyfikat BIO: | Tak |
| Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
| Bez laktozy: | Nie |
| Wegetariański: | Tak |
| Wegański: | Nie |
| Bez glutenu w składnikach: | Nie |
| Bez dodatku cukru: | Nie |