LIMA Sos sojowy shoyu 28% mniej soli 250 ml - BIO
SKŁADNIKI woda, SOJA*, sól morska 9,8 %, PSZENICA*, alkohol, ocet*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Sos SOJOWY wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy już zrezygnować z dodawania soli.28 % mniej soli w porównaniu do tradcyjnego sosu sojowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 424 kJ/101 kcal Białko - 10,4 g Tłuszcz - 0,1 g Węglowodany - 4,9 g, w tym cukry - 0,4 g Błonnik - 0,8 g Sól - 10,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Sos sojowy Shoyu mniej soli, ekologiczny.
Skład: woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol*, ocet*, regulator kwasowości, kwas mlekowy, Koji (Aspergillus oryzae).
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Objętość netto: 250ml
Pochodzenie: Lima, Belgia.
Wartość odżywcza w 100ml:
Wartość energetyczna: 101kcal (424kJ)
Białko: 10,4g
Węglowodany: 4,9g
w tym cukry: 0,4g
Tłuszcz: 0,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
Błonnik: 0,8g
Sól: 10,2g
Certyfikacja: NL-BIO-01, rolnictwo spoza UE
Producent: Lima nv/sa-Groendreef 101 - B-9880 Aalter
Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, PL-EKO-07
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.