BEZGLUTENOWE BIO

SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - LIMA (BP)

Dodaj recenzję
Kod: 5411788044431
SKŁADNIKI woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISTradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. 25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 405 kJ/96 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 5,3 g w tym cukry - 1,7 g Błonnik - 0,9 g Białko - 12 g Sól - 10,3 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak

Sos sojowy Tamari 25% mniej soli bezglutenowy, ekologiczny.

Skład: woda, soja*, sól morska (10,3%), alkohol*, Koji (Aspergillus oryzae).
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych.

Objętość netto: 500ml

Pochodzenie: Lima, Belgia.


Wartość odżywcza w 100ml:
Wartość energetyczna: 96kcal (405kJ)
Białko: 12,1g
Węglowodany: 5,3g
w tym cukry: 1,7g
Tłuszcz: 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
Błonnik: 0,9g
Sól: 10,3g

Certyfikacja:
NL-BIO-01, rolnictwo spoza UE

Producent: Lima nv/sa-Groendreef 101 - B-9880 Aalter

Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, PL-EKO-07

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.