WEGETARIAŃSKI BIO

BIO PLANET Płatki migdałowe (migdały cięte) (100g) - BIO

Kod: 5907814660633
Producent: BIO PLANET
Ekologiczne migdały cięte to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy, ale także jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli, sałatek warzywnych, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych. Z ekologicznych migdałów można samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na mączkę jako dodatek do kleików i ciast. >>> UWAGA: w opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości MIGDAŁÓW gorzkich. 
Masa netto: 100 g
Producent: BIO PLANET
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Hiszpania
Składniki: ekologiczne płatki migdałowe 100 %
*certyfikowany składnik ekologiczny 
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2508/607
Węglowodany (g): 3,9
 - w tym cukry (g): 3,5
Tłuszcz (g): 53,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,1
Błonnik (g): 13,0
Białko (g): 22,0
Sól (g): 0

Alergeny: migdały
Możliwe alergeny: produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: TAK 
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK 
Bez orzechów: NIE 
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis z produktem: BIO PLANET Płatki migdałowe (migdały cięte) (100g) - BIO

Karp w płatkach migdałowych
Karp w płatkach migdałowych

  Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg karpia
  • sok z cytryn
  • masło klarowane
  • 200 g płatków migdałowych
  • 3 łyżki miodu
  • mały kawałek startego korzenia imbiru
  • sól morska

PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.

 

                

 

 

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie