BIO PLANET Płatki migdałowe (migdały cięte) (100g) - BIO
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2508/607
Węglowodany (g): 3,9
- w tym cukry (g): 3,5
Tłuszcz (g): 53,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,1
Sól (g): 0
Alergeny: migdały
Możliwe alergeny: produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
| Certyfikat BIO: | Tak |
| Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
| Bez laktozy: | Nie |
| Wegetariański: | Tak |
| Wegański: | Tak |
| Bez glutenu w składnikach: | Tak |
| Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis z produktem: BIO PLANET Płatki migdałowe (migdały cięte) (100g) - BIO
Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.
Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.
Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.
SKŁADNIKI:
- 1 kg karpia
- sok z cytryn
- masło klarowane
- 200 g płatków migdałowych
- 3 łyżki miodu
- mały kawałek startego korzenia imbiru
- sól morska
PRZYGOTOWANIE:
Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.
Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.
Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.