WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Płatki owsiane błyskawiczne ekologiczne (300g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5908249974920
Producent: ORGANIC MARKET

Płatki owsiane błyskawiczne ekologiczne

Składniki:
płatki owsiane ekologiczne
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Masa netto: 300g

Pochodzenie: Polska


Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE

Konfekcjonowano przez: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, certyfikat nr PL-EKO-07 07904 dla Organic Farma Zdrowia S.A., ul.Głubczycka 11/1, 02-417 Warszawa

Informacje dodatkowe:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Przepis

Brownies z matchą
Brownies z matchą

Autorką przepisu jest Sara Kiyo Popowa aka Shiso Delicious, której misją jest odnalezienie piękna i zrównoważonego rozwoju na każdym poziomie życia: w tym, jak jemy i przygotowujemy nasze jedzenie, jak postrzegamy siebie i naszą Ziemię oraz jak wybieramy i pozbywamy się produktów, których używamy na co dzień .

Składniki na ok. 18 x 3 cm kwadratowych kawałków

Czas przygotowania - 20min + 10min w lodówce

Można przechowywać do 2 tygodni w lodówce.

 Baza:

Polewa:

  • ¼ batona (20g) wegańska biała czekolada
  • ½ łyżki surowego oleju kokosowego Clearspring
  • ½ łyżeczki Clearspring Organic Matcha 

Wykonanie:

Zmiksuj orzechy i płatki owsiane z grubą mąką w robocie kuchennym lub blenderze. Dodaj pozostałe składniki i miksuj, aż mieszanina będzie wyglądać na wilgotną i po prostu zacznie się zlepiać. Niewielką blachę wyłóż papierem do pieczenia – dobrze sprawdza się zwykła forma do chleba. Wyłóż masę do foremki, aby uzyskać równą bazę. Rozpuść białą czekoladę i olej. Możesz to zrobić w małej żaroodpornej misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą się wodą lub użyć kuchenki mikrofalowej. Połowę czekolady rozprowadź równomiernie na spód. Za pomocą widelca wymieszaj matchę z pozostałą czekoladą i skrop ją na spód. Przeciągnij wykałaczkę między białym i zielonym, aby utworzyć wzory. Odstaw do lodówki. Pokrój w kwadraty (lub trójkąty jak na obrazku) za pomocą dużego ostrego noża. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, zalej nóż gorącą wodą przed cięciem i wycieraj nóż pomiędzy cięciami. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce.