WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Płatki owsiane błyskawiczne ekologiczne (300g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249974920
  • Płatki owsiane błyskawiczne ekologiczne

    Składniki:
    płatki owsiane ekologiczne
    Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

    Masa netto: 300g

    Pochodzenie: Polska


    Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE

    Konfekcjonowano przez: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, certyfikat nr PL-EKO-07 07904 dla Organic Farma Zdrowia S.A., ul.Głubczycka 11/1, 02-417 Warszawa

    Informacje dodatkowe:
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

    Przepis

    Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
    Świąteczny kremowy torcik czekoladowy

      PRZYGOTOWANIE:

    1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
    2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
    3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
    4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
    5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.

      SKŁADNIKI:

      PRZYGOTOWANIE:

    1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
    2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
    3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
    4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
    5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
    6. Do garnuszka przełożyć gęste części kremu kokosowego z dwóch puszek.
    7. Dodać połamane na kostki czekolady, cynamon, imbir i podgrzewać powoli, mie- szając, aż czekolady się rozpuszczą i idealnie połączą z kremem.
    8. Masę wylać na przygotowany spód.
    9. Po przestygnięciu wstawić na noc do lodówki.
    10.  Przed podaniem posypać kakao

          

     

     

     

     Produkty polecane do tego  przepisu:

     

    śliwki suszone bez pestek  mleko kokosowe     słonecznik łuskany 

    * Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl