BIO

**WASĄG Polędwica wołowa sezonowana (ok.200g) - BIO (dostawa do sklepu - wtorek) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 283976???????
Producent: WASĄG

Polędwica sezonowana BIO to najbardziej szlachetna część półtuszy wołowej BIO, wspaniale smakuje jako stek grilowany bądź smażony. Jest również elementem najczęściej wybieranym przez zwolenników tatara. Jest bardzo miękka i delikatna, a odpowiednio przygotowana "rozpływa się w ustach".  Polędwica wołowa sezonowana na mokro nie krócej niż 21 dni. Ten okres sprawia, że włókna stają się bardzo miękkie, a smak mięsa zostaje wyraźnie podkreślony. Podczas smażenia należy mocno rozgrzać patelnię, nie jest wymagane używanie pieprzu ani soli, ponieważ steki same w sobie mają wyśmienity smak. Soli i pieprzu można użyć  już na talerzu, według własnych upodobań.  Polecamy mięso sezonowane w sezonie letnim na wykwintną ucztę przy grillu oraz na wyjątkowe kolacje.

Polędwica sezonowana BIO

Mięso surowe wołowe BIO, pakowane próżniowo. Wołowina sezonowana na mokro minimum 21 dni. Steki porcjowane  w plastry o grubości ok.2,5 cm. 

Dlaczego warto wybrać stek z polędwicy BIO sezonowanej:

  • mięso pochodzi tylko od zwierząt ekologicznych 
  • na etapie produkcji wykonywana jest profesjonalna selekcja elementów wołowych  
  • prowadzony jest stały monitoring temperatury i wilgotności podczas sezonowania 
  • polędwica sezonowana BIO – element, który dzięki sezonowaniu zyskuje niezwykłą miękkość i wyjątkowy aromat, polecany na steki, tatara i wiele innych ekskluzywnych potraw,
  • sezonowany na mokro minimum 21 dni - nie ma ubytku wody, mięso wołowe BIO sezonuje się we "własnych sokach",
  • certyfikat Eko – daje pewność co do pochodzenia mięsa i sposobu produkcji 

Produkt zmiennowagowy, waga tacki waha się w granicach +/-30%.

Masa netto: ok.200g

Producent:  WASĄG

Dystrybutor: Wasąg

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: mięso wołowe BIO 100%

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1664 kJ/ 392 kcal
Węglowodany (g): 96
 - w tym cukry (g): 92,5
Tłuszcz (g): 0,5
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5

Błonnik (g): 1,9

Białko (g): 0,1
Sól (g): 0,153 

Ceryfikat: TAK

Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać nie dłużej niż 24 godz. Spożyć po obróbce termicznej. Temperatura przechowywania: od +1°C do +4°C.

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: NIE

Produkt wegański: NIE 

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez orzechów: TAK 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie