BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

MANFUSO Pomidory całe bez skórki (400g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8012462003040
Producent: MANFUSO
Ekologiczne pomidory w kawałkach. Oryginalny włoski produkt prosto z okolic Neapolu. bezglutenowy bez cukru wegański

Pomidory całe bez skórki - BIO

 

Masa netto: 400g, Masa bez zalewy: 240g

Producent: Manfuso

Dystrybutor: EKO-WITAL SP.ZO.O.,  Ul.Staniewicka 5, 03-310 Warszawa

Kraj pochodzenia składników: Włochy

Skład: Pomidory BIO 60%, sok pomidorowy BIO 40%

 

Wartość odżywcza produktu na 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 99,5
Białko (g): 1,0
Węglowodany (g): 3,9
W tym cukry (g): 3,9
Tłuszcz (g): 0,2
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,0
Błonnik pokarmowy (g): 1,1
Sól (g): 0,06

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przełożyć do innego pojemnika i trzymać w lodówce nie dłużej niż 3 dni. 

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Przepis

Koreańska zupa z kimchi
Koreańska zupa  z  kimchi

Przepis pochodzi z książki "Totalnie tofu" Konrada Budzyka.

 Na 1 porcję:  Kalorie: 266,7 kcal Białko: 12,7 g  Tłuszcz: 10 g  Węglowodany: 30,5 g  Błonnik: 3,6 g

Składniki na 4 porcje:

• 1 kostka naturalnego tofu

• makaron udon

• 1 cukinia

• 300 g wegańskiego kimchi

• ½ puszki (200 g) pokrojonych pomidorów bez skórek

• 3 ząbki czosnku

• 1 cebula

• 1–2 cm świeżego imbiru

• 5 suszonych grzybów shiitake, w całości

• 1 l bulionu warzywnego

• 2 łyżki oleju sezamowego

• 2 łyżki sosu sojowego

• 2 łyżki syropu klonowego lub syropu z agawy

• pasta gochujang (opcjonalnie)

Dodatkowo:

• zielona cebulka

• papryczka chili

• prażony sezam

Sposób przygotowania:

1. Tofu pokrój w kostkę. Cukinię umyj i pokrój obieraczką we wstążki. Cebulę, czosnek i imbir obierz i pokrój w drobną kostkę. Kimchi dokładnie posiekaj. Papryczkę chili umyj, oczyść i drobno posiekaj.

2. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż 3–4 minuty.

3. Dodaj imbir oraz czosnek i smaż jeszcze 2 minuty.

4. Dodaj posiekane kimchi, pomidory i grzyby shiitake. Wlej bulion i syrop klonowy  lub syrop z agawy, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.

5. Po tym czasie wrzuć do garnka tofu i gotuj jeszcze przez 5 minut. Odstaw w  ciepłe miejsce.

6. W osobnym garnku ugotuj makaron udon zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Zieloną cebulkę umyj i posiekaj.

7. W miseczkach układaj makaron i wstążki cukinii. Dodaj pastę gochujang.  Zalewaj gorącą, świeżo ugotowaną zupą.

8. Przed podaniem posyp zieloną cebulką, papryczką chili i sezamem.