QUBA CAFE Organiczna herbatka owocowa Moringa Mango (100g) - BIO

Dodaj recenzję:
  • 5908220441786
  • Producent: QUBA CAFE
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 43,99 zł
  • cena produktu z VAT

Dodaj do mojej listy
Produkt BIO
VEGAN
Organiczna herbatka owocowa Moringa Mango (100g) - BIO
 
Czysta słodycz egzotycznych owoców, połączona z unikalnym smakiem moringi.
 
Moringa to gatunek wyjątkowego drzewa tropikalnego, pochodzącego głównie z północno-zachodnich Indii i Pakistanu. Inna jego nazwa to drzewo chrzanowe, pochodząca od korzenia, który w smaku zbliżony jest właśnie do chrzanu. Roślina ta wykazuje działanie przeciwzapalne i w swoich właściwościach zbliżone do antybiotyku.
 
Moringa bogata jest w wiele wartościowych składników takich jak przeciwutleniacze, białko, potas, żelazo (aż 25 razy więcej niż szpinak!), witamina A, C i C, a także mangan, chrom, bor (więcej niż jakakolwiek roślina!) oraz aminokwasy i kwasy tłuszczowe omega-3, 6 i 9. Wyjątkowość swą moringa zawdzięcza również dużej ilości antyoksydantów oraz zapobieganiu poważnym chorobom, takim jak nowotwory, cukrzyca czy choroby serca.
 
Moringa Mango pochodzi tylko i wyłącznie z ekologicznych ogrodów, w których nie stosuje się substancji chemicznych, sztucznych nawozów oraz pestycydów, a zbiory odbywają się w sposób ręczny.
Herbatka posiada europejski certyfikat BIO.
 

Herbata ta posiada europejski certyfikat BIO.

Masa netto:100

Producent: Quba Cafe

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: Organiczne Jabłko, Organiczna Moringa, Organiczne Jabłko, Organiczna marchew, Organiczne kawałki mango, Organiczne liście słodkiej jeżyny, Organiczne kawałki ananasa, naturalny aromat mango, Organiczne płatki róży, naturalny aromat arbuzowy, naturalny aromat cytrynowy, inne naturalne aromaty (aromat cytrynowy)  

* składnik pochodzenia ekologicznego

Profil smakowy: egzotyczne owoce, mango 

Certyfikacja: PL-EKO-02

Instrukcja przygotowania 200ml gotowego naparu: zalej porcję 4g suszu wodą o temperaturze 95 ͦC i odczekaj 4-7 minut do zaparzenia  

Zaleca się parzenie maksymalnie do dwóch razy, aby nie utracić walorów smakowych.

Warunki przechowywania: Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.  

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.