*NOVISH Roślinna alternatywa ryb kawałki w cieście 188g (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8720387862054
    Producent: NOVISH
  • Roślinne kawalki o smaku rybnym SKŁADNIKI: 39% ryż, woda, mąka (pszenna, ryżowa), olej rzepakowy, substancja zagęszczająca (metyloceluloza), przyprawy (czosnek w proszku, pieprz biały, cebula w proszku, pomidor w proszku, papryka w proszku, kurkumina), aromat, skrobia (pszenica, kukurydza), dekstryna ziemniaczana, sól, błonnik z trzciny cukrowej, ekstrakt drożdżowy, siemię koperkowe, środek spulchniający (węglan sodu), ocet, kwasek cytrynowy, drożdże

    Przepis

    Sałatka z rukoli i kapusty pak choi z kawałkami roślinnej ryby Novish
    Sałatka z rukoli i kapusty pak choi z kawałkami roślinnej ryby Novish

    Kolorowa i bardzo prosta do zrobienia sałatka z kawałkami roślinnej ryby od Novish.

    Składniki (na 4 duże porcje):

    • Novish Kawałki w cieście 25g – BATTERED CHUNKS 50g
    • Rukola - 100g
    • Kapusta Pak Choi - 1szt.
    • Pomidorki koktajlowe - 100g
    • Świeży ogórek - 1szt.
    • Czerwona papryka - 1szt.
    • Czarne oliwki - 100g
    • Cebulka szalotka - 1-2 szt.
    • Pestki słonecznika- 60 g
    • Mała papryczka chili- 1 szt.

    Sos winegret:

    • Delikatna oliwa z oliwek- 5 łyżek /można zastąpić dowolnym olejem z orzechów
    • Sok z pomarańczy- 2 łyżki
    • Sok z cytryny – 1 łyżka
    • Natka pietruszki
    • szczypta świeżo zmielonego pieprzu i soli

    Przygotowanie sałatki:

    Przygotuj roślinne kawałki ryby. Wybierz metodę, która Tobie najbardziej odpowiada; Smaż kawałki na oleju w temperaturze 175 °C przez 5 minut (głęboki olej/frytkownica) Podgrzej je na patelni w niewielkiej ilości oleju, smażąc na średnim ogniu przez 7 minut i regularnie obracając. Piecz je w piekarniku, nagrzanym do 200 °C przez 10 minut, obrócić po 5 minutach. Przygotuj sos winegret. Do zamykanego pojemnika (np. słoiczka) wlej składniki sosu, dodaj świeżo zmielony pieprz, drobno posiekaną natkę pietruszki i sól, zamknij pojemnik i chwilę energicznie potrząsaj zawartością, do uzyskania emulsji. Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika przez parę minut. Uważaj, aby się nie spaliły, bo będą gorzkie. Umyj dokładnie pozostałe składniki sałatki. Kapustę Pak Choi i czerwoną paprykę pokrój na paski, pomidorki, ogórka i oliwki przekrój na mniejsze cząstki. Cebulkę szalotkę i papryczkę chili pokrój na krążki. W większym naczyniu wymieszaj składniki sałatki. Wierzch posyp podprażonymi pestkami słonecznika. Przed samym podaniem polej przygotowanym sosem. Podawaj z opieczonymi tostami.

     

    Przepis pochodzi od dostawcy Novish.