BIO

Rzodkiewka ekologiczna pęczek 1szt. - BIO (I)

Dodaj recenzję
Kod: 1015
Niskokaloryczna chrupiąca przekąska. Odświeżający dodatek do sałatek, kanapek, chłodników i twarożków. Rzodkiewkę ekologiczną warto jadać całą tzn. razem z liśćmi, młode listki wykorzystać w sałatkach, zupach - pomagają w procesie trawienia i są smaczne. Są bogate w żelazo, zawierają 12 pierwiastków, ważny jest zestaw żelazo, miedź i mangan (poprawia ukrwienie organizmu), co ma szczególne znaczenie przy anemii i przy wysiłku umysłowym.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Niemcy

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Bajgiel z kimchi
Bajgiel z kimchi

Nie ma chyba nic prostszego w przygotowaniu niż kanapki. Proste nie musi oznaczać nudy! Bajgiel z kimchi to przepyszna pozycja na śniadanie i nie tylko!

Składniki:

  • 1 bajgiel
  • czedar z nerkowców Zakwasownia
  • liście szpinaku
  • rzodkiewka
  • pomidor
  • kimchi dla bąbelków Zakwasownia

Bajgla (lub ulubioną bułeczkę) przekroić i posmarować czedarem z każdej strony. Na przekrojone połówki położyć liście szpinaku, pokrojone rzodkiewki oraz pomidory (lub inne ulubione warzywa) oraz najciekawszy dodatek – przepyszne, chrupiące kimchi! Złożyć i voila! Smacznego śniadanka!