WEGETARIAŃSKI BIO

*KRAJOWA Rzodkiewka ekologiczna [pęczek] [1szt.] - BIO (k) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 1984
  • Rzodkiewka ekologiczna warto jadać ją całą tzn. razem z liśćmi, młode listki wykorzystać w sałatkach, zupach - pomagają w procesie trawienia i są smaczne. Są bogate w żelazo, zawierają 12 pierwiastków, ważny jest zestaw żelazo, miedź i mangan (poprawia ukrwienie organizmu), ważne więc przy anemii i przy wysiłku umysłowym.

    Przepis

    Sałatka łosoś - awokado
    Sałatka łosoś - awokado

    SKŁADNIKI:

    • 1 awokado
    • pęczek rzodkiewki BIO
    • ser feta
    • łosoś wędzony
    • mix sałat
    • sos balsamiczny
    • pestki dyni
    • kiełki

     

    Gotowa lista zakupowa

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Sałatę opłukać. Pokroić w kawałki łososia, awokado i sera feta oraz w plasterki rzodkiewką. Wszystkie składniki razem wymieszać. Polać sosem balsamicznym. Na koniec posypać pestki dyni oraz kiełkami. Podawać z chrupkim pieczywem.