BIO

Seler młody z nacią ekologiczny [1szt.] - BIO (k)

Kod: 1862

Liście i korzenie selera zawierają surowce lecznicze; surowy działa wzmacniająco, wzbogaca organizm w składniki mineralne, poprawia przemianę materii, wskazany przy otyłości, wywar z gotowanych pomaga przy artretyzmie, podagrze, goścu, sok z łodygowych działa antystresowo,

Seler młody z nacią ekologiczny Ilość: 1szt. Kraj pochodzenia: Polska

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis z produktem: Seler młody z nacią ekologiczny [1szt.] - BIO (k)

Krem z warzyw z otrębami
Krem z warzyw z otrębami

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety".

 SKŁADNIKI na 2 porcje:

• 0,5–0,6 l wody

• podudzie kurczaka

• ¼ selera

• ¼ kalafiora

• ½ białej części pora

• ½ cebuli

• 2 małe pietruszki

• 2 łyżki oliwy

• 2 łyżki otrąb orkiszowych lub owsianych albo pszennych

• 2 liście laurowe

• 2 ziarenka ziela angielskiego

• 2–3 ziarenka pieprzu

• duża szczypta gałki muszkatołowej

• sól i pieprz

• 4 łyżki posiekanego koperku

WYKONANIE

1. Warzywa oczyść i pokrój na małe kawałki.

2. Ostrym nożem zdejmij skórę z mięsa.

3. Wlej wodę do garnka i doprowadź do wrzenia.

4. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, mięso, pokrojone warzywa i szczyptę soli.

5. Gotuj około 20 minut. Gdy warzywa będą dosyć miękkie, dodaj otręby. Gotuj zupę jeszcze przez kilka minut (pilnuj, aby warzywa się nie rozgotowały).

6. Wyjmij mięso, dodaj oliwę i dopraw zupę gałką muszkatołową.

7. Zmiksuj zupę. Podawaj zupę posypaną obficie koperkiem. Pamiętaj, że nie wszystkie blendery nadają się do miksowania gorących potraw.

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie