WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Śliwki suszone bez pestek ekologiczne (1kg) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249973732
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Suszone śliwki wpływają korzystnie ma reguluję trawienia oraz chronią przed wolnymi rodnikami. Suszone śliwki pod względem wartości odżywczych oraz zawartości witamin i błonnika są około 5 bogatsze w te składniki w porównaniu do śliwek surowych.

    Śliwki suszone ekologiczne bez pestek - BIO

    Masa netto: 1kg

    Producent: Organic Farma Zdrowia

    Składniki: Ekologiczne śliwki kalifornijskie suszone 100%; Możliwa obecność zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów oraz sezamu.

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna:  276 kcal (1172kJ)
    • Białko: 2g
    • Węglowodany: 66g
    • Tłuszcz: 0g
    • Sól: 0,08g

    Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

    UwagaNa suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu. Uwaga: śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty.

    Przepis

    Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
    Świąteczny kremowy torcik czekoladowy

      PRZYGOTOWANIE:

    1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
    2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
    3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
    4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
    5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.

      SKŁADNIKI:

      PRZYGOTOWANIE:

    1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
    2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
    3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
    4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
    5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
    6. Do garnuszka przełożyć gęste części kremu kokosowego z dwóch puszek.
    7. Dodać połamane na kostki czekolady, cynamon, imbir i podgrzewać powoli, mie- szając, aż czekolady się rozpuszczą i idealnie połączą z kremem.
    8. Masę wylać na przygotowany spód.
    9. Po przestygnięciu wstawić na noc do lodówki.
    10.  Przed podaniem posypać kakao

          

     

     

     

     Produkty polecane do tego  przepisu:

     

    śliwki suszone bez pestek  mleko kokosowe     słonecznik łuskany 

    * Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl