


ORGANIC Śliwki suszone ekologiczne bez pestek (1kg) - BIO
Suszone śliwki wpływają korzystnie ma reguluję trawienia oraz chronią przed wolnymi rodnikami. Suszone śliwki pod względem wartości odżywczych oraz zawartości witamin i błonnika są około 5 bogatsze w te składniki w porównaniu do śliwek surowych.
Śliwki suszone ekologiczne bez pestek - BIO
Masa netto: 1kg
Producent: Organic Farma Zdrowia
Składniki: Ekologiczne śliwki kalifornijskie suszone 100%; Możliwa obecność zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów oraz sezamu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 276 kcal (1172kJ)
- Białko: 2g
- Węglowodany: 66g
- Tłuszcz: 0g
- Sól: 0,08g
Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Uwaga: Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu. Uwaga: śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty.
Przepis
PRZYGOTOWANIE:
- Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
- Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
- Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
- Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
- Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
![]() |
SKŁADNIKI:
|
PRZYGOTOWANIE:
|
|
Produkty polecane do tego przepisu:
* Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl