BEZGLUTENOWE BIO

BIO PLANET Słonecznik łuskany 350g - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907814665522
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
Masa netto: 350g

Producent: Bio Planet

Kraj producenta: Polska

Kraj pochodzenia składników: Słowacja

Składniki: słonecznik łuskany* 100%

*certyfikowany składnik ekologiczny

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2458 kJ / 594 kcal
Tłuszcz - 49 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g
Węglowodany - 12 g,
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 23 g
Sól - 0 g

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2458 /594
Węglowodany (g): 12,0
 - w tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 49,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,7
Białko (g): 23,0
Sól (g): 0

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy zużyć w ciągu 12 miesięcy.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 2 miesiące

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: TAK 
Bez glutenu: TAK 
Bez laktozy: TAK 
Bez cukru: TAK 
Bez barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK 
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
Świąteczny kremowy torcik czekoladowy

  PRZYGOTOWANIE:

  1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
  2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
  3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
  4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
  5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.

  SKŁADNIKI:

  PRZYGOTOWANIE:

  1. Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
  2. Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
  3. Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
  4. Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
  5. Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
  6. Do garnuszka przełożyć gęste części kremu kokosowego z dwóch puszek.
  7. Dodać połamane na kostki czekolady, cynamon, imbir i podgrzewać powoli, mie- szając, aż czekolady się rozpuszczą i idealnie połączą z kremem.
  8. Masę wylać na przygotowany spód.
  9. Po przestygnięciu wstawić na noc do lodówki.
  10.  Przed podaniem posypać kakao

      

 

 

 

 Produkty polecane do tego  przepisu:

 

śliwki suszone bez pestek  mleko kokosowe     słonecznik łuskany 

* Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl