BIO PLANET Słonecznik łuskany 350g - BIO
Producent: Bio Planet
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Słowacja
Składniki: słonecznik łuskany* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2458 kJ / 594 kcal
Tłuszcz - 49 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g
Węglowodany - 12 g,
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 23 g
Sól - 0 g
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2458 /594
Węglowodany (g): 12,0
- w tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 49,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,7
Białko (g): 23,0
Sól (g): 0
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy zużyć w ciągu 12 miesięcy.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 2 miesiące
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
PRZYGOTOWANIE:
- Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
- Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
- Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
- Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
- Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
SKŁADNIKI:
|
PRZYGOTOWANIE:
|
|
Produkty polecane do tego przepisu:
* Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl