LIMA Sos sojowy shoyu łagodny (500 ml) - BIO
Kod: 5411788037907
Producent: LIMA
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania , najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracil charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
Więcej
Objętość netto: 500 ml
Producent: LIMA
Dystrybutor: Bioplanet
Kraj producenta: Belgia
Kraj pochodzenia składników: USA
Składniki: woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna - 254 kJ/61 kcal
Tłuszcz - 0,10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,90 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 9,60 g
Sól - 14 g
Wartość energetyczna - 254 kJ/61 kcal
Tłuszcz - 0,10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,90 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 9,60 g
Sól - 14 g
Alergeny: soja
Możliwe alergeny: może zawierać zboża zwierające gluten
Certyfikat: NL-BIO-01, rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |