BEZGLUTENOWE BIO

SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 500 ml - LIMA (BP)

Dodaj recenzję
Kod: 5411788037907
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania , najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracil charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
SKŁADNIKI woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)OPISSos SOJOWY wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy już zrezygnować z dodawania soli.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 254 kJ/61 kcal Tłuszcz - 0,10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 4,90 g w tym cukry - 0 g Białko - 9,60 g Sól - 14 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie