WEGETARIAŃSKI BIO

LIMA Sos sojowy Shoyu mild (250ml) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5411788037891
    Producent: LIMA
  • Sos sojowy Shoyu łagodny, ekologiczny.

    Skład: woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol*, ocet*, Koji (Aspergillus oryzae).
    *składniki pochodzące z upraw ekologicznych.

    Objętość netto: 250ml

    Pochodzenie: Lima, Belgia.


    Wartość odżywcza w 100ml:
    Wartość energetyczna: 75kcal (315kJ)
    Białko: 9,6g
    Węglowodany: 4,9g
    w tym cukry: 1,5g
    Tłuszcz: 0,1g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
    Błonnik: 0,9g
    Sól: 14,0g

    Certyfikacja:
    NL-BIO-01, rolnictwo spoza UE

    Producent: Lima nv/sa-Groendreef 101 - B-9880 Aalter

    Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, PL-EKO-07

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

     

    Przepis

    Wege kapuśniak z kimchi
    Wege kapuśniak z kimchi

    SKŁADNIKI:

    • 1l wege bulionu
    • 300 g Old Friends Kimchi
    • ½ op. tofu pokrojonego w grubą kostkę
    • 4 pieczarki lub boczniaki
    • 4 ugotowane ziemniaki
    • 2 szalotki
    • pęczek szczypiorku
    • pęczek kolendry
    • łyżka sosu sojowego
    • łyżka oleju sezamowego
    • 2 łyżki uprażonego sezamu

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Wystarczy kilka chwil, dwa składniki i gotowe. Dobry bulion i dobre kimchi. To takie proste. Wege kapuśniak jest świetny na każdą pogodę! Oczywiście smak można podkręcać na dziesiątki sposobów. Można dodać czosnek lub imbir, szalotkę, grzyby, tofu i szczypior – jeśli chcesz by zupa była bardziej sycąca, dodaj ugotowane ziemniaki lub podawaj z ryżem. Kombinacji jest bez liku. A poniżej jedna z moich ulubionych wersji. Na patelni lub w garnku przesmaż szalotkę, posiekaną w piórka, dodaj grzyby pokrojone w plasterki i poduś chwilę. Składniki podlej bulionem i dodaj grubo pokrojone kimchi. Pogotuj 10 min. Dodaj tofu, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i pozostałe składniki. Dopraw do smaku solą i sosem sojowym. Czasami do wypełnienia smaku dodaję też koncentrat pomidorowy, możesz dodać upieczone, posiekane pomidory. Podawaj z pokrojonym szczypiorkiem i świeżą kolendrą.