BIO

SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 250 ml - LIMA (BP)

Dodaj recenzję
Kod: 5411788037891
SKŁADNIKIwoda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)OPISSos SOJOWY wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy już zrezygnować z dodawania soli.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 246 kJ/59 kcal Tłuszcz - 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 4,9 g w tym cukry - 0 g Białko - 9,0 g Sól - 14 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie

Sos sojowy Shoyu łagodny, ekologiczny.

Skład: woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol*, ocet*, Koji (Aspergillus oryzae).
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych.

Objętość netto: 250ml

Pochodzenie: Lima, Belgia.


Wartość odżywcza w 100ml:
Wartość energetyczna: 75kcal (315kJ)
Białko: 9,6g
Węglowodany: 4,9g
w tym cukry: 1,5g
Tłuszcz: 0,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
Błonnik: 0,9g
Sól: 14,0g

Certyfikacja:
NL-BIO-01, rolnictwo spoza UE

Producent: Lima nv/sa-Groendreef 101 - B-9880 Aalter

Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, PL-EKO-07

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

 

Przepis

Wege kapuśniak z kimchi
Wege kapuśniak z kimchi

SKŁADNIKI:

  • 1l wege bulionu
  • 300 g Old Friends Kimchi
  • ½ op. tofu pokrojonego w grubą kostkę
  • 4 pieczarki lub boczniaki
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 2 szalotki
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek kolendry
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżki uprażonego sezamu

 

PRZYGOTOWANIE:

Wystarczy kilka chwil, dwa składniki i gotowe. Dobry bulion i dobre kimchi. To takie proste. Wege kapuśniak jest świetny na każdą pogodę! Oczywiście smak można podkręcać na dziesiątki sposobów. Można dodać czosnek lub imbir, szalotkę, grzyby, tofu i szczypior – jeśli chcesz by zupa była bardziej sycąca, dodaj ugotowane ziemniaki lub podawaj z ryżem. Kombinacji jest bez liku. A poniżej jedna z moich ulubionych wersji. Na patelni lub w garnku przesmaż szalotkę, posiekaną w piórka, dodaj grzyby pokrojone w plasterki i poduś chwilę. Składniki podlej bulionem i dodaj grubo pokrojone kimchi. Pogotuj 10 min. Dodaj tofu, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i pozostałe składniki. Dopraw do smaku solą i sosem sojowym. Czasami do wypełnienia smaku dodaję też koncentrat pomidorowy, możesz dodać upieczone, posiekane pomidory. Podawaj z pokrojonym szczypiorkiem i świeżą kolendrą.