WEGETARIAŃSKI BIO

LIMA Sos sojowy shoyu łagodny (250 ml) - BIO

Kod: 5411788037891
Producent: LIMA
Sos sojowy wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy już zrezygnować z dodawania soli.
Masa netto: 250 g
Producent: LIMA
Dystrybutor: Bioplanet
Kraj producenta: Belgia
Kraj pochodzenia składników: USA
Składniki: woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna - 246 kJ/59 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,9 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 9,0 g
Sól - 14 g
Alergeny: soja
Możliwe alergeny: może zawierać zboża zwierające gluten
Certyfikat: NL-BIO-01, rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.
 

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

 


 

Przepis

Wege kapuśniak z kimchi
Wege kapuśniak z kimchi

SKŁADNIKI:

  • 1l wege bulionu
  • 300 g Old Friends Kimchi
  • ½ op. tofu pokrojonego w grubą kostkę
  • 4 pieczarki lub boczniaki
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 2 szalotki
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek kolendry
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżki uprażonego sezamu

 

PRZYGOTOWANIE:

Wystarczy kilka chwil, dwa składniki i gotowe. Dobry bulion i dobre kimchi. To takie proste. Wege kapuśniak jest świetny na każdą pogodę! Oczywiście smak można podkręcać na dziesiątki sposobów. Można dodać czosnek lub imbir, szalotkę, grzyby, tofu i szczypior – jeśli chcesz by zupa była bardziej sycąca, dodaj ugotowane ziemniaki lub podawaj z ryżem. Kombinacji jest bez liku. A poniżej jedna z moich ulubionych wersji. Na patelni lub w garnku przesmaż szalotkę, posiekaną w piórka, dodaj grzyby pokrojone w plasterki i poduś chwilę. Składniki podlej bulionem i dodaj grubo pokrojone kimchi. Pogotuj 10 min. Dodaj tofu, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i pozostałe składniki. Dopraw do smaku solą i sosem sojowym. Czasami do wypełnienia smaku dodaję też koncentrat pomidorowy, możesz dodać upieczone, posiekane pomidory. Podawaj z pokrojonym szczypiorkiem i świeżą kolendrą.