WEGETARIAŃSKI

ZIELONY LISTEK Stewia (150g)

Kod: 5901751001092
Producent: ZIELONY LISTEK

Stevia - słodzik pochodzenia naturalnego w pudrze na bazie glikozydów. Słodzik polecany dla osób na diecie, dbających o szczupłą sylwetkę oraz prowadzących zdrowy styl życia. Produkt doskonały do słodzenia herbaty, kawy, zimnych i gorących napojów. Stevia (Stevia Reubadiana) jest rośliną znaną od tysiącleci. Pochodzi z Ameryki Południowej. W słodziku Zielony Listek wykorzystywany jest naturalny wyciąg ze Stevii, jako główny składnik odpowiedzialny za jego słodki smak. >>> 1 łyżeczka słodzi jak 3 łyżeczki cukru.

 

Masa netto: 150 g
Producent: ZIELONY LISTEK
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Grecja
Składniki: maltodekstryna - substancja slodząca, glikozydy stewiolowe (2,3%)
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1662/391
Węglowodany (g): 98,0
Białko (g): 0
Sól (g): 0,01
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: TAK 
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

 

 

 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Babka wielkanocna ucierana
Babka wielkanocna ucierana

Wilgotna puszysta, lekka jak piórko – taka powinna być idealna babka wielkanocna. Do jej pieczenia najlepiej użyć ekologicznej mąki, jajek od kur z wolnego wybiegu oraz naturalnego, dobrej jakości masła.

SKŁADNIKI:

 

WYKONANIE

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W mikserze ubij białka dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Ostrożnie przełóż ją do innej miski. Utrzyj masło z żółtkami, a następnie dodaj słodzik, cukier z prawdziwą wanilią, sok z cytryny, skórkę otartą z cytryny oraz 2-3 łyżki skórki pomarańczowej (resztę wykorzystasz później). Przesiej i wsyp oba rodzaje mąki, dodaj ekstrakt migdałowy i całość dokładnie wymieszaj.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".