BIO

*SUEMPOL Łosoś wędzony na zimno plastry (100g) - BIO (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5906730601775
    Producent: SUEMPOL
  • Łosoś wędzony na zimno z unijnym certyfikatem BIO. Produkt ten prezentuje najwyższą jakość łososia, dostarczając tym samym ogromu istotnych wartości odżywczych, takich jak: białko, tłuszcze omega-3, czy witaminy z grupy D oraz B. Pozwala poczuć głębszy oraz naturalny smak ryby. Zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia! Idealnie sprawdzi się do różnego rodzaju sałatek, kanapek oraz wszelkiego typu przystawek.

    Łosoś wędzony na zimno, plastry  BIO
    Wędzony dymem z drewna bukowego. 

    Łosoś jest jednym z najzdrowszych gatunków ryb. Zawiera duże ilości kwasów tłuszczowych omega-3, które korzystnie wpływają na wzrok, pamięć, funkcjonowanie naczyń krwionośnych, serca i mózgu, a także zapobiegają nowotworom i chorobie Alzheimera. Ryba ta jest również bogatym źródłem innych składników odżywczych, takich jak selen, jod, wapń oraz witaminy z grupy B, D i E. Specjaliści twierdzą, że spożywanie łososia wspomaga gospodarkę hormonalną i funkcjonowanie układu odpornościowego.

     

    Masa netto: 100g 

    Producent:  SUEMPOL

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Polska

    Składniki: łosoś atlantycki (Salmo Salar)*, sól morska.
    *produkty ekologiczne

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 664 kJ/ 159 kcal 
    Węglowodany (g): < 0,1
     - w tym cukry (g): 2,0
    Tłuszcz (g):  
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,1

    Błonnik (g): 1,9

    Białko (g): 19,4
    Sól (g): 3,5

    Alergeny: ryba

    Certyfikat: PL-EKO-05, rolnictwo spoza UE

    Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze od 0 do +4°C

    Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 3 dni

     

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: NIE

    Produkt wegański: NIE 

    Bez glutenu w składnikach: TAK 

    Bez cukru: TAK 

    Bez barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

     

     



    Przepis

    Sałatka łosoś - awokado
    Sałatka łosoś - awokado

    SKŁADNIKI:

     

    Gotowa lista zakupowa

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Sałatę opłukać. Pokroić w kawałki łososia, awokado i sera feta oraz w plasterki rzodkiewką. Wszystkie składniki razem wymieszać. Polać sosem balsamicznym. Na koniec posypać pestki dyni oraz kiełkami. Podawać z chrupkim pieczywem.