
*SUEMPOL Łosoś wędzony na zimno plastry (100g) - BIO (f)
Łosoś wędzony na zimno, plastry BIO
Wędzony dymem z drewna bukowego.
Łosoś jest jednym z najzdrowszych gatunków ryb. Zawiera duże ilości kwasów tłuszczowych omega-3, które korzystnie wpływają na wzrok, pamięć, funkcjonowanie naczyń krwionośnych, serca i mózgu, a także zapobiegają nowotworom i chorobie Alzheimera. Ryba ta jest również bogatym źródłem innych składników odżywczych, takich jak selen, jod, wapń oraz witaminy z grupy B, D i E. Specjaliści twierdzą, że spożywanie łososia wspomaga gospodarkę hormonalną i funkcjonowanie układu odpornościowego.
Masa netto: 100g
Producent: SUEMPOL
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: łosoś atlantycki (Salmo Salar)*, sól morska.
*produkty ekologiczne
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 664 kJ/ 159 kcal
Węglowodany (g): < 0,1
- w tym cukry (g): 2,0
Tłuszcz (g):
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,1
Błonnik (g): 1,9
Białko (g): 19,4
Sól (g): 3,5
Alergeny: ryba
Certyfikat: PL-EKO-05, rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze od 0 do +4°C
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 3 dni
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Przepis
SKŁADNIKI:
- 1 awokado
- pęczek rzodkiewki BIO
- ser feta
- łosoś wędzony
- mix sałat
- sos balsamiczny
- pestki dyni
- kiełki
PRZYGOTOWANIE:
Sałatę opłukać. Pokroić w kawałki łososia, awokado i sera feta oraz w plasterki rzodkiewką. Wszystkie składniki razem wymieszać. Polać sosem balsamicznym. Na koniec posypać pestki dyni oraz kiełkami. Podawać z chrupkim pieczywem.