BIO

ORGANIC Syrop klonowy ekologiczny (250ml) - BIO

Kod: 5908249973756
Producent: ORGANIC MARKET
Syrop klonowy najwyższej klasy A odmiany Dark Roburt. Ten kanadyjski syrop o wyrazistym smaku i bursztynowej barwie powstaje z ekologicznego soku pnia klonowego, który został odparowany. Idealny dodatek do naleśników, lodów oraz marynat do mięs i ryb.

Objętość netto: 250ml

Producent: ORGANIC FARMA ZDROWIA

Pochodzenie: Kanada

Skład: syrop klonowy*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1488kJ/ 355kcal

Białko (g): 0

Węglowodany (g): 88,6

- w tym cukry (g): 88,2

Tłuszcz (g): 0

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0

Sól (g): 0

 

Certyfikaja: CA-ORG-006

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

PRODUKT BIO: TAK

Przepis z produktem: ORGANIC Syrop klonowy ekologiczny (250ml) - BIO

Koreańska zupa z kimchi
Koreańska zupa  z  kimchi

Przepis pochodzi z książki "Totalnie tofu" Konrada Budzyka.

 Na 1 porcję:  Kalorie: 266,7 kcal Białko: 12,7 g  Tłuszcz: 10 g  Węglowodany: 30,5 g  Błonnik: 3,6 g

Składniki na 4 porcje:

• 1 kostka naturalnego tofu

• makaron udon

• 1 cukinia

• 300 g wegańskiego kimchi

• ½ puszki (200 g) pokrojonych pomidorów bez skórek

• 3 ząbki czosnku

• 1 cebula

• 1–2 cm świeżego imbiru

• 5 suszonych grzybów shiitake, w całości

• 1 l bulionu warzywnego

• 2 łyżki oleju sezamowego

• 2 łyżki sosu sojowego

• 2 łyżki syropu klonowego lub syropu z agawy

• pasta gochujang (opcjonalnie)

Dodatkowo:

• zielona cebulka

• papryczka chili

• prażony sezam

Sposób przygotowania:

1. Tofu pokrój w kostkę. Cukinię umyj i pokrój obieraczką we wstążki. Cebulę, czosnek i imbir obierz i pokrój w drobną kostkę. Kimchi dokładnie posiekaj. Papryczkę chili umyj, oczyść i drobno posiekaj.

2. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż 3–4 minuty.

3. Dodaj imbir oraz czosnek i smaż jeszcze 2 minuty.

4. Dodaj posiekane kimchi, pomidory i grzyby shiitake. Wlej bulion i syrop klonowy  lub syrop z agawy, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.

5. Po tym czasie wrzuć do garnka tofu i gotuj jeszcze przez 5 minut. Odstaw w  ciepłe miejsce.

6. W osobnym garnku ugotuj makaron udon zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Zieloną cebulkę umyj i posiekaj.

7. W miseczkach układaj makaron i wstążki cukinii. Dodaj pastę gochujang.  Zalewaj gorącą, świeżo ugotowaną zupą.

8. Przed podaniem posyp zieloną cebulką, papryczką chili i sezamem.

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie