WEGETARIAŃSKI BIO

*KRAJOWY Szczypiorek ekologiczny [pęczek] - BIO (k)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 1982
  • Szczypiorek ekologiczny pęczek

    Przepis

    Zupa miso
    Zupa miso

    SKŁADNIKI:

    • 2 szklanki wody
    • suszone wakame
    • 1 łyżka miso
    • 1 marchew
    • 1 cebula
    • miękkie tofu
    • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku lub zielonej części pora

     

    DODAJ WYSYSTKIE PRODUKTU DO KOSZYKA

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Sporządzić wywar z warzyw: cebulę, marchew gotuje się w 2 szklankach wody przez 20 minut, z małym kawałkiem glonu wakame. Po ugotowaniu wlać miso rozprowadzone w małej ilości zimnej wody. Zostawić w wywarze 2 minuty nie dopuszczając do wrzenia. Można posypać szczypiorkiem lub pokrojonym drobno porem. Miękkie tofu pociąć na małe kostki i wrzucić pod koniec gotowania.