*KRAJOWY Szpinak ekologiczny (120g) [opakowanie] - BIO (k) (f)
SZPINAK – liście młodej rośliny są wartościową wielowitaminową jarzyną; Zawiera: karoten, wit. K (przeciwkrwotoczna), cholinę (reguluje odkładanie się tłuszczu w całym organizmie, zapobiega otłuszczeniu wątroby), łatwo przyswajalne żelazo, chlorofil (działanie krwiotwórcze); jest łatwo przyswajalny ale przeciwwskazany ze względu na szczawiany wapnia i potasu dla: osób z dolegliwościami przewodu pokarmowego, nerek, chorych na artretyzm, gościec, reumatyzm.
Przepis
SKŁADNIKI:
dwie duże garście liści szpinaku
banan
jedno kiwi (pomaga na trawienie i jest bogate w witaminy)
½ szklanki soku jabłkowego
kila łyżek soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Nie ma tu żadnej finezji. Po prostu oderwij liście szpinaku od łodyg. Wrzuć je do blendera i zblenduj na jednolitą masę. Dodaj pozostałe składniki i znów miksuj. Jeśli czujesz osłabienie lub przeziębienie dodaj więcej cytryny – postawi Cię na nogi.