BEZGLUTENOWE BIO

Tahini naturalne BIO 350 g - Primaeco

Kod: 5900672305388
Producent: Bioplanet

SKŁADNIKI
Sezam prażony* (100%), (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Zawiera naturalnie występujące cukry. Wyprodukowano bez użycia wzmacniaczy smaku. Olej sezamowy na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 2726 kJ / 659 kcal
Tłuszcz: 61 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,2 g
Weglowodany: 2,6 g
w tym cukry: 2,4 g
Białko: 25 g
Sól: 0,025 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu jednego miesiąca

INFORMACJA ALLERGENNA
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, migdały, orzechy nerkowca i laskowe

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Świąteczny hummus piernikowy
Świąteczny hummus piernikowy

Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.

SKŁADNIKI:

  • ciecierzyca w zalewie (400g)
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • przyprawa piernikowa do smaku (u mnie 2 łyżki)
  • 1 łyżka karobu lub kakao cukier/ ksylitol/ erytrytol do smaku (u mnie 4 łyżki)

PRZYGOTOWANIE:

Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.  Produkty polecane do tego  przepisu:  

Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl