


SKŁADNIKI
Sezam prażony* (100%), (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zawiera naturalnie występujące cukry. Wyprodukowano bez użycia wzmacniaczy smaku. Olej sezamowy na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 2726 kJ / 659 kcal
Tłuszcz: 61 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,2 g
Weglowodany: 2,6 g
w tym cukry: 2,4 g
Białko: 25 g
Sól: 0,025 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu jednego miesiąca
INFORMACJA ALLERGENNA
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, migdały, orzechy nerkowca i laskowe
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.
SKŁADNIKI:
- ciecierzyca w zalewie (400g)
- 2 łyżki pasty tahini
- 2 łyżki masła orzechowego
- przyprawa piernikowa do smaku (u mnie 2 łyżki)
- 1 łyżka karobu lub kakao cukier/ ksylitol/ erytrytol do smaku (u mnie 4 łyżki)
PRZYGOTOWANIE:
Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki. Produkty polecane do tego przepisu:
Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl