BEZ LAKTOZY WEGETARIAŃSKI BIO

*VEGAN DELI Wegańska alternatywa sera cheddar w plastrach (160g) - BIO (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5420005753216
    Producent: VEGAN DELI
  • Wegańska alternatywa sera cheddar w plastrach BIO

    Masa netto: 160g

    Producent: VEGAN DELI

    Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

    Pochodzenie: Belgia

    Skład: woda, olej kokosowy*, skrobia* (kukurydza*, tapioka*), białko grochu* (2,9%), zagęstnik (guma ksantanowa, guma szarańczynu), sól morska, wodorosty (Phymatolithon calcareum), przyprawy*, sok z cytryny*, koncentrat owocowo-warzywny*

    *składniki pochodzenia ekologicznego

    Informacje o alergenach: może zawierać gluten, orzechy, seler i gorczycę.

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1130/273
    Białko (g): 1,4
    Węglowodany (g): 14
    W tym cukry (g): <0,1
    Tłuszcz (g): 23
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 20
    Błonnik pokarmowy (g): 1,5
    Sól (g): 0,9

    Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 0-7°C

    PRODUKT BIO: TAK

    PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK

    PRODUKT WEGAŃSKI: TAK

    Przepis

    Makaron z grochu z pesto pietruszkowym
    Makaron z grochu z pesto pietruszkowym

     Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki siekamy. Orzechy blendujemy na gładko. Posiekaną natkę, zblendowane nerkowce, pokrojony wegański żółty ser, oliwę, sól i pieprz blendujemy.

                   makaron z grochu

     

    Czy wiesz, że...

    ROŚLINY STRĄCZKOWE 

    są w kuchni roślinnej podstawą sporządzania pełnowartościowych potraw białkowych: 

    • zawierają duże ilości białka, węglowodanów i błonnika, 
    • dostarczają witamin B1 i B2, wapnia, potasu, żelaza, miedzi i manganu, 
    • połączone w daniu z jednym lub kilkoma z następujących produktów: zbożem, orzechami, nasionami czy produktami mlecznymi – dają kompletny (pod względem zawartości aminokwasów) posiłek.

     

    SKŁADNIKI:

    (2 porcje) 

     

    * 1 porcja zawiera: ok. 625 kcal/1184 kJ 54 g węglowodanów, 21 g białka, 35 g tłuszczu

     

    PRZYGOTOWANIE:

     Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki siekamy. Orzechy blendujemy na gładko. Posiekaną natkę, zblendowane nerkowce, pokrojony wegański żółty ser, oliwę, sól i pieprz blendujemy.

     Grejpfrut obieramy, dzielimy na cząstki i — według uznania — oddzielamy miąższ od albedo (białej błony). Makaron podajemy ciepły z pesto pietruszkowym i kawałkami grejpfruta.

     

    Produkty polecane do tego  przepisu:

     

    FABIJAŃSCY Makaron świderek z groszku zielonego bezglutenowy (250g) - BIO         FABIJAŃSCY Makaron świderek z soczewicy czerwonej bezglutenowy (250g) - BIO ss       PETRAS Makaron penne z ciecierzycy z lnem złotym bezglutenowy 200g - BIO  

    ORGANIC Orzechy nerkowca ekologiczne (150g) - BIO         EKO-WITAL Oliwa z oliwek extra virgin tłoczona na zimno (500ml) - BIO     Grejpfrut ekologiczny - BIO

      

     

     

    * Przepis pochodzi z książki Katarzyny Gubały „WEGE ENERGIA”.