BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

*MILLEK Vegurt mango (250 ml)

Kod: 5906138935328
Producent: MILLEK
Vegurt to roślinna alternatywa jogurtu o smaku mango na bazie orzechów nerkowca i nasion soi. Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej butelce. Zawiera wyselekcjonowane kultury bakterii jogurtowych, które stymulują wzrost pożytecznej mikrobioty jelitowej i dostarczają naturalnych probiotyków m.in. L. rhamnosus i L. thermophilus . Precyzyjna fermentacja z udziałem bakterii kwasu mlekowego wydobywa z roślin wyjątkowy smak i zapach. To naturalne wsparcie Twojego mikrobiomu! >>> Owocowy jogurt wegański na bazie roślin to nie tylko pyszna przekąska prosto z butelki, to także wszechstronny dodatek do smoothie. Jego kremowa konsystencja doskonale komponuje się z różnorodnymi koktajlami, dodając im nutę świeżości i zdrowych bakterii. Vegurt świetnie pasuje do chrupiącej granoli, musli lub kaszki zbożowej dla dziecka. To doskonały wybór na gorące, letnie dni. >>> BEZ mleka >>> BEZ dodatku tłuszczu >>> BEZ oleju kokosowego >>> BEZ aromatów i glutenu
Objętość netto: 250 ml
Producent: MILLEK
Dystrybutor: Demi Solutions Sp. z o.o.
Kraj producenta: Polska
Składniki: fermentowana baza roślinna (nasiona soi, woda, żywe kultury bakterii), pulpa mango (mango, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), orzechy nerkowca, cukier trzcinowy, pektyna
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 313/74
Węglowodany (g): 11,0
 - w tym cukry (g): 9,2
Tłuszcz (g): 2,8
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Białko (g): 1,9
Sól (g): 0,1

Alergeny: soja, orzechy nerkowca
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. 2-10°C 

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: TAK 
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK 
Bez orzechów: NIE 
Bez drożdży: TAK