*MILLEK Vegurt mango (250 ml)
Kod: 5906138935328
Producent: MILLEK
Vegurt to roślinna alternatywa jogurtu o smaku mango na bazie orzechów nerkowca i nasion soi. Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej butelce. Zawiera wyselekcjonowane kultury bakterii jogurtowych, które stymulują wzrost pożytecznej mikrobioty jelitowej i dostarczają naturalnych probiotyków m.in. L. rhamnosus i L. thermophilus . Precyzyjna fermentacja z udziałem bakterii kwasu mlekowego wydobywa z roślin wyjątkowy smak i zapach.
To naturalne wsparcie Twojego mikrobiomu!
>>> Owocowy jogurt wegański na bazie roślin to nie tylko pyszna przekąska prosto z butelki, to także wszechstronny dodatek do smoothie. Jego kremowa konsystencja doskonale komponuje się z różnorodnymi koktajlami, dodając im nutę świeżości i zdrowych bakterii. Vegurt świetnie pasuje do chrupiącej granoli, musli lub kaszki zbożowej dla dziecka. To doskonały wybór na gorące, letnie dni.
>>> BEZ mleka
>>> BEZ dodatku tłuszczu
>>> BEZ oleju kokosowego
>>> BEZ aromatów i glutenu
Więcej
Objętość netto: 250 ml
Producent: MILLEK
Dystrybutor: Demi Solutions Sp. z o.o.
Kraj producenta: Polska
Składniki: fermentowana baza roślinna (nasiona soi, woda, żywe kultury bakterii), pulpa mango (mango, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), orzechy nerkowca, cukier trzcinowy, pektyna
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 313/74
Węglowodany (g): 11,0
- w tym cukry (g): 9,2
Tłuszcz (g): 2,8
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Białko (g): 1,9
Sól (g): 0,1
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 313/74
Węglowodany (g): 11,0
- w tym cukry (g): 9,2
Tłuszcz (g): 2,8
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Białko (g): 1,9
Sól (g): 0,1
Alergeny: soja, orzechy nerkowca
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. 2-10°C
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK