VIRIDIAN Digestive aid - enzymy trawienne 30 kapsułek

Dodaj recenzję
Kod: 5060003594703
Producent: VIRIDIAN

Digestive aid - enzymy trawienne

Digestive aid to wysokiej jakości suplement diety zawierający w swoim składzie enzymy, imbir, miętę pieprzową oraz chlorowodorek betainy. Wspomaga trawienie.

Zawartość opakowania: 30 kapsułek
Masa netto: 15,6g

Producent:
 VIRIDIAN Nutrition, Northamptonshire NNII 4HB, UK

Dystrybutor:
 Habio, ul. Eskalupów 10, 04-403 Warszawa

Pochodzenie:
 Wielka Brytania

Skład: chlorowodorek betainy, hydroksypropylmetyloceluloza (kapsułka), amylaza (27 000 U/g), sproszkowany korzeń imbiru Zingiberofficinale, sproszkowane liście mięty pieprzowej Mentha ×piperita L ., lipaza (10 000 U/g), sproszkowane liście lucerny siewnej Medicagosativa L., proteaza (140 proteazy kazeinowej U/g), sproszkowana spirulina Arthrospiraplatensis, sproszkowane owoce borówki czarnej Vacciniummyrtillus, amyloglukozydaza (240 U/g).

Składnik aktywny

1 kapsułka

chlorowodorek betainy

100 mg

sproszkowany korzeń imbiru Zingiberofficinale

75 mg

sproszkowane liście mięty pieprzowej Mentha ×piperita L .

75 mg

lipaza (10 000 U/g)

50 mg

amyloglukozydaza (240 U/g)

10 mg

proteaza (140 proteazy kazeinowej U/g)

15 mg

amylaza (27 000 U/g)

80 mg

sproszkowana spirulina

14 mg

sproszkowana borówka

14 mg

sproszkowana lucerna siewna

42 mg

 

Sposób użycia: spożywać 1 kapsułkę 1 raz dziennie podczas posiłku. Nie przekraczać maksymalnej ilości 1 porcji (1 kapsułki) dziennie.

UWAGI: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Przed zażyciem preparatu przez kobiety w ciąży i karmiące piersią skonsultować się z lekarzem. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. Ważne jest stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego - odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.


Przechowywanie: suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać z dala od bezpośredniego promieniowania słonecznego, w temperaturze poniżej 30 stopni C.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.