VIRIDIAN Digestive aid - enzymy trawienne 30 kapsułek
Digestive aid - enzymy trawienne
Digestive aid to wysokiej jakości suplement diety zawierający w swoim składzie enzymy, imbir, miętę pieprzową oraz chlorowodorek betainy. Wspomaga trawienie.
Zawartość opakowania: 30 kapsułek
Masa netto: 15,6g
Producent: VIRIDIAN Nutrition, Northamptonshire NNII 4HB, UK
Dystrybutor: Habio, ul. Eskalupów 10, 04-403 Warszawa
Pochodzenie: Wielka Brytania
Skład: chlorowodorek betainy, hydroksypropylmetyloceluloza (kapsułka), amylaza (27 000 U/g), sproszkowany korzeń imbiru Zingiberofficinale, sproszkowane liście mięty pieprzowej Mentha ×piperita L ., lipaza (10 000 U/g), sproszkowane liście lucerny siewnej Medicagosativa L., proteaza (140 proteazy kazeinowej U/g), sproszkowana spirulina Arthrospiraplatensis, sproszkowane owoce borówki czarnej Vacciniummyrtillus, amyloglukozydaza (240 U/g).
Składnik aktywny |
1 kapsułka |
chlorowodorek betainy |
100 mg |
sproszkowany korzeń imbiru Zingiberofficinale |
75 mg |
sproszkowane liście mięty pieprzowej Mentha ×piperita L . |
75 mg |
lipaza (10 000 U/g) |
50 mg |
amyloglukozydaza (240 U/g) |
10 mg |
proteaza (140 proteazy kazeinowej U/g) |
15 mg |
amylaza (27 000 U/g) |
80 mg |
sproszkowana spirulina |
14 mg |
sproszkowana borówka |
14 mg |
sproszkowana lucerna siewna |
42 mg |
Sposób użycia: spożywać 1 kapsułkę 1 raz dziennie podczas posiłku. Nie przekraczać maksymalnej ilości 1 porcji (1 kapsułki) dziennie.
UWAGI: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Przed zażyciem preparatu przez kobiety w ciąży i karmiące piersią skonsultować się z lekarzem. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. Ważne jest stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego - odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Przechowywanie: suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać z dala od bezpośredniego promieniowania słonecznego, w temperaturze poniżej 30 stopni C.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.