WEGETARIAŃSKI

***LINDA McCARTNEY Wegańskie kiełbaski z czerwoną cebulą i rozmarynem (mrożone) (300g) (v)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 9020200025338
    Producent: LINDA McCARTNEY
  • Doprawione ziołami, wegetariańskie kiełbaski wykonane z nawodnionego teksturowanego białka sojowego, czerwonej cebuli i rozmarynu. Najlepiej smakują podawane z kremowym puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem, maślanym groszkiem, karmelizowaną czerwoną cebulą i gałązką rozmarynu.

    Wegańskie kiełbaski z czerwoną cebulą i rozmarynem, mrożone

    Ogólna instrukcja przygotowania - dotyczy 2 kiełbas:

    Aby uzyskać najlepsze rezultaty, najlepiej przygotowywać je bez wcześniejszego rozmrażania. Ponieważ wszystkie urządzenia kuchenne są różne, podane czasy należy traktować wyłącznie jako wskazówkę i należy je odpowiednio, indywidualnie dostosować. 

    Przygotowanie na grillu: 

    Rozgrzej grill i ruszt do umiarkowanego ciepła. Umieść zamrożone kiełbaski na ruszcie i grilluj przez 10-12 minut, od czasu do czasu obracając; 

    Przygotowanie w piekarniku:

    Rozgrzej piekarnik do 200 ° C / Termowentylator 180 ° C / Gaz 6. Umieść zamrożone kiełbaski na rozgrzanej blasze do pieczenia i piecz na środku piekarnika przez 16 minut, od czasu do czasu obracając.

    Przed podaniem upewnij się, że potrawa jest gorąca i ugotowana 

    W opakowaniu znajduje się 6 kiełbasek (3 porcje)

    • Produktów LINDA McCARTNEY nie należy rozmrażać, gdyż stracą one swoją strukturę. Należy przygotowywać je bez wcześniejszego rozmrażania.
    • Żaden z produktów LINDA McCARTNEY nie nadaje się do odgrzewania. Najlepiej je spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

     

    Masa netto: 300g

    Producent: Linda McCartney Foods

    Dystrybutor: TEQNOKO

    Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

    Składniki: nawodnione teksturowane białko sojowe (62%), suszona czerwona cebula (19%), przyprawa (czerwona cebula w proszku, suszona czerwona cebula, sól, cukier, ekstrakt drożdżowy, rozmaryn, olej słonecznikowy, biały pieprz, imbir), woda, olej rzepakowy, koncentrat białka sojowego, stabilizator: metyloceluloza

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal):  602kJ/  143kcal
    Węglowodany (g): 6,9
    - w  tym cukry (g): 3,5
    Tłuszcz (g): 3,4
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,4

    Błonnik (g): 6,4

    Białko (g):  18,0
    Sól (g): 1,6

     

    Wartości odżywcze w 2 kiełbaskach:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 554 kJ/ 132 kcal
    Węglowodany (g): 6,3 
    - w  tym cukry (g): 3,3 
    Tłuszcz (g): 3,2
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3

    Błonnik (g): 5,9

    Białko (g): 16,6
    Sól (g): 1,4

    *RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ / 2000 kcal


    Możliwe alergeny:
    może zawierać pszenicę
    Alergeny: 
     Zawiera soję

    Certyfikat: Vegetarian Society 

    Warunki przechowywania: Przechowywać w stanie zamrożonym -18ºC lub poniżej. Nie zamrażać ponownie. Po przetworzeniu termicznym przechowywać w chłodnym miejscu, w szczelnym pojemniku do 24 godzin. 

     

    Produkt naturalny: TAK

    Produkt wegetariański: TAK

    Produkt wegański: TAK

    Bez glutenu w składnikach: NIE

    Bez cukru: NIE

    Bez barwników: TAK

    Bez drożdży: NIE