BEZGLUTENOWE BIO

(18+) Wino czerwone półwytrawne Pontissimo Merlot Halbtrocken 0,75l - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4034153329882
Producent: WŁOCHY

Wino czerwone półwytrawne Pontissimo merlot halbtrocken [12,5% vol.] ekologiczne [18+]

Objętość netto: 750ml

Pochodzenie składników: rolnictwo Włochy

Certyfikacja: DE-OKO-007, PL-EKO-07

Importer: VivoLoVin Sp. zo.o., ul. Ogrodowa 28/30, 00-896 Warszawa

Informacje dodatkowe:
Ekologicze wino gronowe czerwone półwytrawne.
Zawiera siarczyny.

UWAGA:

Informujemy, iż produkt ten zawiera alkohol i może być zamawiany wyłącznie przez osoby pełnoletnie i pod warunkiem odbioru dostarczonego alkoholu przez osobę pełnoletnią. Osobom nietrzeżwym produkty te nie będą wydawane.

Produkt jest dostępny tylko przy dostawie kurierem organic24.pl na terenie Warszawy.

Zamówiony alkohol mają prawo odebrać tylko osoby pełnoletnie i nie będące w stanie wskazującym na spożycie alkoholu. Kurierzy Organic24.pl mają prawo poprosić osobę odbierającą zamówienie zawierające alkohol o okazanie dowodu potwierdzającego jej pełnoletniość. W przypadku niemożności odbioru zamówienia przez osobę pełnoletnią lub odmowy okazania dowodu, kurier Organic24.pl zobowiązany jest do niewydawania alkoholu.

Certyfikat BIO: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak

Przepis

Stek cielęcy pieczony w tymianku z karmelizowanymi warzywami
Stek cielęcy pieczony w tymianku z karmelizowanymi warzywami

 

 

SKŁADNIKI: Czas przygotowania 40 min ; 2 porcje

  • stek cielęcy ekologiczny 1 opakowanie (2 steki)
  • 3 marchewki ekologiczne
  • 1 duży por ekologiczny
  • ziemniaki ekologiczne ok. 0,25 kg
  • 2 czerwone cebule ekologiczne
  • tymianek 4 gałązki świeżego lub szczypta suszonego 
  • szałwia - 2 listki
  • czosnek - 1 główka
  • miód spadziowy - 40 g
  • białe wino - 0,2 l
  • czerwone wino - 0,5 l
  • sól morska do smaku
  • pieprz biały do smaku

 

Sposób przygotowania: Stek cielęcy zamarynować w ziołach, czosnku, pieprzu oraz soli i białym winie 0,2 l, pozostawić na 24 godz. do pełnego zamarynowania. Obsmażyć i wstawić do pieca, zalać sokiem z marynowania, piec przez 2 godz. w 110oC. Po wyjęciu mięsa z pieca odlać sok z pieczenia, dodać do niego czerwone wino i gotować do uzyskania konsystencji sosu. Warzywa i ziemniaki ugotować, następnie obsmażyć z cebulką i karmelizować w miodzie spadziowym. Stek pokroić, warzywa poukładać na płaskim talerzu, polać sosem i udekorować gałązkami tymianku.