(S) Winogrona ekologiczne świeże (500g) - BIO
Spożywanie winogron przynosi wiele korzyści dla zdrowia i urody. Do najbardziej wartościowych należą winogrona ciemne, gdyż znajduje się w nich najwięcej flawonoidów, które neutralizują wolne rodniki oraz związków fenolowych, przyczyniających się do zmniejszenia stresu oksydacyjnego oraz stanów zapalnych.
Ciemne owoce dostarczą także więcej żelaza. Owoce najlepiej jeść w całości. Pestki bowiem dostarczają dużych ilości antyoksydantów, flawonoidów, błonnika oraz melatoniny.
Winogrona to skarbnica witamin i składników mineralnych. Są bogatym źródłem witamin A, C, E, K i witamin z grupy B. Ponadto owoce winnego krzewu stanowią bogate źródło żelaza, magnezu, fosforu, potasu, sodu, cynku, selenu i fluoru.
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: RPA
CERTYFIKAT BIO: EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |