BIO PLANET Wiórki kokosowe ekologiczne, bezglutenowe (500g) - BIO
Wiórki kokosowe, bezglutenowe BIO
Masa netto: 500g
Producent: BIOPLANET
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Indonezja
Składniki: wiórki kokosowe* 100%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2776 kJ/ 674 kcal
Węglowodany (g): 7,4
- w tym cukry (g): 7,4
Tłuszcz (g): 65
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 57
Białko (g): 6,9
Sól (g): 0,09
Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
SKŁADNIKI:
NA 4 PORCJE
- 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
- 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
- 3 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka posiekanych rodzynek
- 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
- 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego
PRZYGOTOWANIE:
Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.