BIO

BIO PLANET Wiórki kokosowe ekologiczne, bezglutenowe (500g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902175869961
Producent: BIO PLANET
Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych, jako posypkę do deserów, sałatek owocowych i lodów.

Wiórki kokosowe, bezglutenowe BIO

Masa netto: 500g 

Producent: BIOPLANET

Dystrybutor: Bio Planet

Kraj producenta: Polska

Kraj pochodzenia składników: Indonezja

Składniki: wiórki kokosowe* 100%

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2776 kJ/ 674 kcal
Węglowodany (g): 7,4
 - w tym cukry (g): 7,4
Tłuszcz (g): 65
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 57

Białko (g): 6,9
Sól (g): 0,09

Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK  

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez laktozy: TAK 

Bez cukru: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: NIE

Bez drożdży: TAK 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Jaglanka z owocami na śniadanie
Jaglanka z owocami na śniadanie

SKŁADNIKI:

NA 4 PORCJE

  • 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
  • 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
  • 3 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka posiekanych rodzynek
  • 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
  • 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego

 

PRZYGOTOWANIE:

Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać  pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.