*DELIKATNA Zakwas białej kapusty (700ml) - BIO (f)
Zaleca się systematyczne picie zakwasu na czczo, z rana. Możemy zacząć od niewielkiej ilości (50 ml), żeby oswoić organizm z żywymi szczepami „dobrych bakterii”, następnie zwiększamy dawkę i pijemy nawet szklankę dziennie. Możemy dodać zakwas do zupy, co genialnie podkreśli jej smak i kolor. Jednak w podgrzanej postaci tracimy drogocenne bakterie probiotyczne.
W przypadku zaostrzonych stanów zapalnych układu pokarmowego należy spożywanie skonsultować z lekarzem.
Zawiera naturalny osad, może gazować oraz wykazywać zwiększoną gęstość, w zależności od pory roku i metody przechowywania.
Objętość netto: 700 ml
Producent: Zakwasownia
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: kapusta*, jabłka*, liść laurowy*, ziele angielskie*, sól kłodawska, woda
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 50 kJ/ 12 kcal
Węglowodany (g): 1,8
- w tym cukry (g): 0,3
Tłuszcz (g): <0,1
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): <0,1
Białko (g): <0,4
Sól (g): 0,75
Alergeny: brak
Certyfikat: Certyfikacja Produkcji Żywności Ekologicznej PL-EKO-06 rolnictwo UE, Certyfikat Instytutu Promocji Zdrowia Dr Ewy Dąbrowskiej, Certyfikat V-Label (znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich)
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. 2-10 stopni C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.
Data min. trwałości: do 12 miesięcy od daty produkcji
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Nietestowany na zwierzętach: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |