



BIOVEGAN Zakwas chlebowy orkiszowy w proszku, bez laktozy (30g) - BIO
Zakwas chlebowy orkiszowy w proszku bez laktozy ekologiczny
Skład: ekologiczny zmielony orkisz
Masa netto: 30g
Pochodzenie: Rolnictwo UE
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Warość energetyczna: 1492 kJ / 356 kcal;
Tłuszcz: 2,70 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,50 g;
Węglowodany: 62,90 g;
w tym cukry: 1,60 g;
Błonnik: 10,50 g;
Białko: 14,20 g
Sól: < 0,03 g
Certyfikacja: DE-OKO-006
Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, PL-EKO-07
Sposób przygotowania: 1 saszetka zakwasu chlebowego orkiszowego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki orkiszowej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.