

SUPERFOODS Ziarna kakao kruszone surowe (250g) - BIO
Składniki: kakao ziarna kruszone surowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Masa netto: 250g
Pochodzenie: Peru
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna - 2416 kJ/586 kcal
- Tłuszcz - 52 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g
- Węglowodany - 6,0 g
- w tym cukry - 1,5 g
- Błonnik - 23 g
- Białko - 12 g
- Sól - 0,2 g
- Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo spoza UE
Wyprodukowane przez Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.
SKŁADNIKI:
- ciecierzyca w zalewie (400g)
- 2 łyżki pasty tahini
- 2 łyżki masła orzechowego
- przyprawa piernikowa do smaku (u mnie 2 łyżki)
- 1 łyżka karobu lub kakao cukier/ ksylitol/ erytrytol do smaku (u mnie 4 łyżki)
PRZYGOTOWANIE:
Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki. Produkty polecane do tego przepisu:
Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl