

DARY NATURY Ziele angielskie (50g)
Masa netto: 50g
Producent: DARY NATURY
Kraj pochodzenia: Meksyk
Składniki: ziele angielskie 100%
Możliwe alergeny: Produkt może zawierać gluten
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.
Składniki:
- 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
- 4-6 buraków
- 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
- chrzan
- ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
- opcjonalnie: śmietana
Przygotowanie:
Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food