WEGETARIAŃSKI

DARY NATURY Ziele angielskie (50g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5902741001313
    Producent: DARY NATURY
  • Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów. Ziele angielskie jest bogate w węglowodany oraz błonnik. Jest źródłem żelaza, miedzi, magnezu, oraz wapnia i potasu. Cechuje się również wysoką zawartością witaminy C, a także witamin z grupy B. Substancje zawarte w zielu angielskim mają właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe, m.in. zmniejszają dolegliwości towarzyszące zapaleniom stawów oraz bóle mięśni.

    Masa netto: 50g 

    Producent: DARY NATURY

    Kraj pochodzenia: Meksyk 

    Składniki: ziele angielskie 100%

    Możliwe alergeny:  Produkt może zawierać gluten

    Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK  

    Bez glutenu w składnikach: TAK 

    Bez laktozy: TAK

    Bez cukru: TAK

    Bez barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK 

    Bez orzechów: TAK 

    Bez drożdży: TAK


     

     

     

    Przepis

    Wielkanocny barszcz czerwony
    Wielkanocny barszcz czerwony

    Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

    Składniki:

    • 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
    • 4-6 buraków
    • 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
    • chrzan
    • ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
    • opcjonalnie: śmietana

    Przygotowanie:

    Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food