GIROLOMONI Makaron fusilli z pszenicy durum (500g) - BIO
Fusilli - makaron w formie spirali wykonanej z płaskiego kawałka ciasta. Najczęściej stosowany w zupach, zapiekankach, sałatkach czy też w połączeniu z różnego rodzaju sosam.
Makaron GIROLOMONI powstaje z najlepszej ekologiczne odmiany pszenicy, zmielonej w lokalnym młynie i mieszanej z wodą źródlaną ze wzgórz w sąsiedniej fabryce makaronów, która zajmuje się produkcją makaronu Girolomoni.
Po wstępnym przygotowaniu makaron odpoczywa przez 7 do 12 godzin w temperaturze 65 stopni, zależnie od formatu. Ten powolny proces suszenia zachowuje składniki odżywcze i wydobywa cały smak i aromat pszenicy.
Masa netto: 500g
Producent: GIROLOMONI
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: mąka z PSZENICY durum BIO
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1519/358
Węglowodany (g): 73,0
- w tym cukry (g): 3,4
Tłuszcz (g): 1,7
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,4
Błonnik (g): 2,4
Białko (g): 11,5
Sól (g): 0,01
Certyfikat: Rolnictwo UE i spoza UE
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK