![](/uploads/widget/6/image/thumbnail/thumb_jesienna-rozgrzewka-organicmarket-2.jpeg?lm=1663577921)
![Świąteczny kremowy torcik czekoladowy](/uploads/blog/main/thumbnail/gallery_118-torcik-czekoladowy.jpg?lm=1669817409)
Świąteczny kremowy torcik czekoladowy
2
PRZYGOTOWANIE:
- Puszki z kremem kokosowym wstawić na noc do lodówki.
- Śliwki gotować przez kilka minut na parze, żeby zmiękły.
- Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią.
- Śliwki, płatki i słonecznik umieścić w malakserze z ostrzem S, dodać olej kokosowy, sól i zblendować, aż powstanie plastyczna masa. W razie konieczności dodać do blendowania łyżkę wody.
- Masą przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej olejem tortownicy (u mnie 21 cm) i wstawić do lodówki.
![]() |
SKŁADNIKI:
|
PRZYGOTOWANIE:
|
|
Produkty polecane do tego przepisu:
* Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl
Produkty powiązane z artykułem
Podobne artykuły